Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Annyira igénytelen vagyok,...

Annyira igénytelen vagyok, hogy megesz a mocsok, hogyan vegyem rá magam a takarításra?

Figyelt kérdés

Fele-fele arányban élek két helyen, anyámnál és apámnál is, huszonéves vagyok. Anyám folyamatosan takarít utánam, de apám nem takarít egyáltalán a lakásában, nála már megesz minket a porcica és a merő mocsok. Ha nincs aki takarítson én elvagyok ebben. Kezeletlen, de nem diagnosztizált depressziós vagyok, amivel nem kezdek semmit mert a komfortzónámon kívül nem megyek. Nihilista vagyok, az életnek nincs semmi értelme, aztán úgy vagyok vele, hogy nincs értelme a takarításnak, mert úgyis koszos lesz megint meg nincs értelme megerőltetni magam a takarítással, mert úgyis felkötöm magam valamikor pár nap múlva (igaz már 8 éve ezt mondom minden nap és eddig csak kétszer próbáltam öngyi lenni, mindkétszer utsó pillanatban hagytam fel vele). Ruháimat nem mosom, néha napján anyám megteszi helyettem, de kb sosincs semmit sem felvennem, mert semmi sem tiszta. Ki kell mondani, a lusták lustája vagyok. Boldogságot soha nem éreztem, úgyhogy szerintem a boldogság nem is létezik és csak mítosz, emiatt nincs értelme élni. De gyáva vagyok megölni magam. Mivel nem kérhetek öngyilkossági tippeket az oldal szabályzata szerint, ezért hátha kapok pozitív tanácsokat is, házi praktikákat.

Amiket próbáltam és nem segítettek vagy amiket nem fogok megpróbálni ha az életem múlik is rajta, úgyhogy ne is ajánljátok: Pszichológus, pszichiáter, találni egy lányt magamnak, sportolni, munkát keresni.

2021. aug. 27. 19:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Neked nem az igénytelenség a problémád, ezt te is tudod.

Valószínűleg nem is lustaságról van szó hanem a depresszió miatti motiválatlanságról.

Ezt pedig kezelni kéne mert fiatal vagy és előtted is ott van minden lehetőség mint bárki más előtt. Mindenki úgy kezdi hogy neki már mindegy, ő ebből nem tud kijönni. Aztán ha a lelket formálják, az agy szépen lassan hozzá igazodik.

2021. aug. 27. 19:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Túlságosan racionálisan és logikusan gondolkodsz, ezért nem vagy boldog. Minden dolog értelmetlen önmagában és ha az ember kitör ebből és elfogadja, hogy mégiscsak belefog az értelmetlen dologba, azonnal kezd valami boldogságot érezni.
2021. aug. 27. 19:24
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen, teljesen motiválatlan vagyok, mert az egészségem romokban, 4 évig jártam egy egyetemre amit rühelltem és el sem tudtam végezni, szűz vagyok, fizikai munkát már nem tudok elvállalni mert egy darabig mozgáskorlátozott vagyok, tehát semmi pénzem nincs. Semmi értelme nincs az életemnek és úgy érzem nem is lesz.
2021. aug. 27. 19:37
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
én anyámékkal élek 30 évesen, egész nap lehúzott redőnyökkel tengődön a gép előtt, akkor szokott eszembe jutni takarítani mikor már látom a monitor fényénél is hogy nagyon mocskos az asztal előtte és engem is idegesít. porszívózásra meg havonta ráveszem magam mikor eszembe jut aktuálisan hogy legutóbb a múlt hónapban volt. ha redőnyt húzok fel ritkán, sokkal jobban zavar a látható mocsok, de azrét kellően lusta vagyok hogy halogassam sokáig én is. én úgy veszem rá magam hogy idővel belémhasít egy gondolat hogy najó, elég ebből az igénytelenségből és akkor összeszedek mindent, megejtem ezeket a dolgokat nagyjából, mert ki akar sokat ezzel fáradozni, aztán egy kicsit jobban érzem magam. csak nem tudom megtartani a rendet
2021. aug. 27. 19:55
 5/11 anonim ***** válasza:

És mi az amiben jó vagy? Mert az már tudjuk mi nem az erősséged. Ha csak a negatív dolgok jutnak az eszedbe, ha magadat jellemezni kell, akkor a depresszió elég mély fokára süllyedtél, keress segítséget.

Találnod kellene olyan tulajdonságokat, apró sikerélményeket, amik kontrasztban vannak a elírtakkal. Van ilyen? Ha igen ebből kellene építkezned, és apránként változtatnod. Húzd fel a rolót napközben és szellőztess! A lakást nem kell egy nap alatt kisuvikszolni, helyiségenként kezdhetnéd. Ne kötelező feladatként tekints rá, hanem úgy hogy tudod, a javadat szolgálja a tisztaság.

2021. aug. 27. 20:20
 6/11 A kérdező kommentje:
Csak negatív tulajdonságom van.
2021. aug. 27. 20:31
 7/11 anonim ***** válasza:
3%
Minek takarítani :D Nem étteremben laksz, amikor meg zavar majd elmész otthonról. Menj sportolni és az izzadt atlétatrikódat tekerd föl, és jó nagyot csapj rá egy csaj seggére vele :D
2021. aug. 27. 20:34
 8/11 anonim ***** válasza:
3%
Így kell csajozni b@szod :D
2021. aug. 27. 20:35
 9/11 anonim ***** válasza:

Az, hogy szűz vagy és az egészséged nincs rendben, nem kell, hogy meghatározza a jövődet, vagy azt, hogy milyen ember vagy. Jó ideig én is voltam depressziós, és tényleg nehéz onnan kijönni. Nagyon nehéz. Nekem leginkább az segített, hogy lépésenként haladtam.

A körülöttünk lévő rend(etlenség) legtöbbször a lelki világunk tükre. Meg kell jegyeznem, hogy van egészséges rendetlenség: amikor picit kupi van, de mindennek tudjuk a helyét. Amikor lényegében használjuk az életterünket. Azt is tudnod kell, hogy a rendet neked kell megteremtened, de nem kell nekiesned az egész szobádnak egyszerre. Hajlamos vagyok halmozni a bögréket, de figyelek arra, hogy ha a konyha felé veszem az irányt, akkor egyet kivigyek. A nap végére marad bent egy bögre, éjjelre. Úgy hogy, ha csak egy hónapig egy kis sarkát a szobádnak rendberakod, akkor a hó végére egy sokkal tisztább szobád lesz, és a takarításba se szakadsz bele. Ugyanígy, próbáld meg a ruhákat is: hetente moss ki egy adag ruhát. Nem sok, nem is kevés, de lesz utánpótlásod, amiről te magad gondoskodtál.

Az egészség egy érdekes dolog, sokszor igazságtalannak tűnik. Azzal kell gazdálkodnunk, amink van. Az elmúlt év szerintem felnyitotta sokak szemét, hogy otthonról is lehet dolgozni akár teljes állásban is. Szövegírás, szövegszerkesztés, programozás, tanítás online (vagy otthon) - ezek mind tipikusan home office munkák, amikkel meg lehet élni (az MLM nem az). Sok olyan munka/képesség van, amit meg lehet tanulni az internet segítségével. Tipp: a hogyan keress x összeget x nap alatt videók nem fognak segíteni, valószínűleg egy kurzust próbálnak rádtukmálni. Ezzel szemben sok minőségi ingyenes tananyag, videó, feladat van, csak keresni kell.

Őszintén nem tudom vevő vagy-e a többi tanácsra, de azért röviden írom le. Én örültem volna, ha valaki ezeket a múltban megosztja velem.

Te vagy a legeslegjobb pozícióban, hogy segíts magadon, ugyanis te ismered teljes egészében magad.

Ha lecseréled a "miért történik ez velem"-et a "mit kell még tudnom"-ra, megváltozik a hozzáállásod.

Alvási rutin. Feküdj nagyjából ugyanakkor, kelj nagyjából ugyanakkor.

Ha célt tűzöl ki, akkor legyen elérhető, de dolgoznod kelljen érte. Aztán pedig bontsd le kisebb részekre, hogy lásd, milyen lépések kellenek az eléréséhez. (Pl. egy tízfejezetes nyelvkönyvet lebontasz 10 fejezetre, a 10 fejezetet pedig még tovább négy részre: beszéd, olvasás, írás, szövegértés. Összesen 40 állomás lesz, amíg elérsz a könyv végéig.)

Ha tervezős vagy, tervezd meg a napod még előző este, és ne aznap.

Disclaimer: Nem mondom, hogy ezek univerzális megoldások, de nekem segítettek. Nem tudom pótolni egy szakember véleményét, és nem is az volt a célom. Remélem jól leszel.

2021. aug. 28. 10:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha valamire értékelem a robotokat, kitakaríthatná a szobámat! Megesz a mocsok! 🤣🤣
2021. szept. 8. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!