Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Zavar a hangzavar. Mást is? :)

Zavar a hangzavar. Mást is? :)

Figyelt kérdés
Viccesre sikerült a kérdés, de a téma komoly. Kíváncsi vagyok, köztetek van-e még olyan, aki nem bírja hosszútávon a sokféle zajt/hangot maga körül. Én egyszerűen megőrülök, ha sokáig (órákig) kell olyan helyen lennem, ahol többfelől többféle hang jön (főleg, ha közben bármire is koncentrálnom kéne). Hagytam már ott emiatt munkahelyet is. Többek közt a tömegközlekedés is ezért volt kínszenvedés nekem évekig, mert az őrületbe kergetett a sok zajos jármű plusz az emberek beszélgetése meg egyéb zajos tevékenységei. Hiába hallgattam zenét, voltak hangok, amik azon is bőven átszűrődtek. Egyébként nem kell nekem totális csend, hogy komfortosan érezzem magam, csak azt nem bírom, ha sokféle zaj jön sokáig egyidőben. Kérdést is csak azért írok ki erről, mert a párom szokott "cikizni" emiatt. Én meg nem hiszem, hogy csak nekem van ezzel bajom a világon. Ugye nem csak nekem? :)

2021. aug. 26. 19:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Ami baromira idegesít, az a sziréna (főleg a mentőké). Nem vagyok érzéketlen, oké, hogy sietnie kell, de miért kell közben ennyire fülsüketítően szirénáznia? Ha lejjebb vennék a hangerőt, akkor is hallani lehet több száz méterről, teljesen felesleges egy egész városrészt fellármázni. Akiket még nagyon utálok, azok a 130-cal repesztő motorosok. Azt nem értem, hogy ők hogy bírják a saját zajukat elviselni? Az ilyenekből lesznek a hallókészülékes vénemberek... :)
2021. aug. 26. 20:12
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, így kerülöm, másik irodába megyek, stb.
2021. aug. 26. 20:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlóan vagyok vele.Ha egy társaságban többen beszélnek folyamatosan, telítődöm tőle,és úgy érzem megőrülök.Egyik munkahelyemen folyton ment a rádió,közben emberekkel kellett beszélnem telefonon,személyesen,kollégáimat abszolút nem zavarta,én legszívesebben földhöz vágtam volna,aztán lehalkítottam,úgy más elviselhető volt.
2021. aug. 26. 20:21
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha hangosan szól a zene, és a ducc -ducc betölti a házat, a szívem mintha átvenné a kalapálást.Fura érzés :D
2021. aug. 26. 20:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de olyan szinten, hogy egy idő után rosszul érzem magam tőle és sírni tudnék. Egy ideig oké, de aztán már muszáj a csend. (Leginkább hangos zenére vagy építkezési zajokra gondolok.)
2021. aug. 26. 21:06
 6/12 anonim ***** válasza:
Jajj tudom miről beszélsz, a zenével van itt az üllői emag raktárban elég gond. XD (Na meg a Pálinkással is, nem azért, mert sokat inna mondjuk... Remélem nem ismeri itt senki, mert addig nyugalommal teli az életed.)
2021. aug. 26. 21:46
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretem én sem a FELESLEGES, ELKERÜLHETŐ zajokat hosszútávon. Az rendben van, hogy más emberek célokat tűznek ki maguk elé, amit adott esetben meg is próbálnak megvalósítani, - nem bénulhat le mindenki csak azért, hogy "őfelsége" csendben pihenhessen! De amikor mindenféle empátia nélkül, másokat SZÜKSÉGTELENÜL zavarva érzi jól magát valaki, azt én sem tudom elfogadni. Van egy szomszédom, akinek például az a rögeszméje, hogy NAPONTA nyaszabolja a füvet egy "zúgócsigával", - az istennek nem tud kifogyni az ambícióból, pénzből, energiából, amit ez a felesleges "pezsgés" felemészt, - aztán szinte "panaszkodik", amelynek az üzenete az, hogy ő naponta kénytelen saját költségen vagdosni a füvet. Teljesen szükségtelenül zavar másokat ezzel, mert:

1. Pihenni nem tudnak mások tőle

2. Nem az ő feladata ott nyírni a füvet - mert közterület

3. Több, mint szükségtelen olyan gyakran vagdosni a füvet, mint ahogyan ő gondolja, hogy szükséges

Szegénykém nem tud mit kezdeni magával a jólétében és néhány kontrollálatlan pillanatában úgy él, mint egy önjelölt "helyi sheriff". Jót mosolygok rajta, aztán sorsára hagyom, - mert mást nem lehet kezdeni az ilyen szerencsétlenekkel, - de belül dühít egy kicsit, hogy ha akarok, ha nem , a személyre szabott hülyesége miatt nem alhatok addig, ameddig alhatnék, ha ő nem pezsegne állandóan.

Ez van! :D

2021. aug. 26. 23:53
 8/12 anonim ***** válasza:
A példáktól eltekintve szakasztott úgy vagyok én is, mint #5. Nálam a tömegközlekedésen történő óbégatás, zene bömböltetése viszi a prímet :D
2021. aug. 28. 13:23
 9/12 anonim ***** válasza:
Ötös vagyok, van olyan, hogy túlérzékenység. Kb. az a lényege, hogy az agy jobban felfogja az ingereket. (Nem spirituális dolog.) A túlérzékeny embereknél van leginkább, hogy nem bírják a zajokat, erős fényeket stb.
2021. aug. 28. 16:22
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
1: Ja a motorosok rohadt szemétládák, mert szándékosan azért olyan hangosak a kipufogok, hogy úgymond hallják őket az autosok, amikor 200-al száguldoznak a városban. Gyakorlatilag illegális szirénaként használják a kipufogot. Ami azért nevetséges, mert még a rendőröket is felelőségre vonják, ha megfelelő indok nélkül szirénáznak, de a motorosok meg azt csinálnak amít akarnak.
2021. aug. 30. 21:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!