Milyen nemzetiségű emberekből van a legkevesebb, illetve a legtöbb a világon?
Nem tudom, hogy jól fogalmaztam-e a kérdést, mert a Google nem nagyon adott választ a kérdésemre.
Pl(!!!): A Kínaiak vannak a legtöbben, és az Ukránok a legkevesebben. De ismétlem, ez csak egy példa, hogy érthető legyen a kérdésem.
Köszönöm a válaszokat!
Népességet számolnak, de ugye attól hogy valaki x országban él, még nem biztos hogy helyi is.
Itt van pl. egy lista: [link]
A legkevesebb nehéz. Pár éve volt egy olyan népcsoport, aminek csak egy tagja élt. Elég idős volt, szóval lehet, hogy már nem él. Ilyen kis létszámú törzsből amúgy több is van. Ami ilyen 1-50 főt számlál.
A legnagyobb nép pedig számontartható, bár kérdés, hogy kit számítasz olyan nemzetiségűnek. Állampolgárság? Születési hely? Felmenők? De meddig? Minek vallja magát? Lehet valaki többnemzetiségű? Valószínűleg még van határozva csak én nem vagyok teljesen tisztában a fogalommal a kérdéses esetekben.
#4 de a kérdező nemzetiséget kérdez, nem etnikumot. Nagy különbség, mivel a nemzetiségeknek van saját anyaországuk.
Amúgy a picike szigetországok: Palau, Nauru, Tuvalu, Saint Kitts meg ezek, az itt élőkből van a legkevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!