Hogy lehet így elmenni nyaralni egy gyerekkel?
Trollnak fogok tűnni, de sajnos nem vagyok az, én sem hinném el, ha nem velem történt volna...
Elhívtam egy rokonunkat és a kisfiát pár napra a Balatonra a hosszú hétvégére, mert 1000 éve nem voltak a sehol nyaralni, a gyerek meg még konkrétan soha, gondoltam legyen egy kis nyári élménye iskolakezdés előtt, tudjon mit mesélni ő is, érje valami inger a szoba 4 falán kívül. Mondtam, hogy semmit nem kell fizetni, csak ruhát, tisztaságit meg játékot hozzanak.
Nos, még ezt sem igazán sikerült meglépniük.
Anyuka a gyereknek nem hozott egy úszógumit, homokozólapátot, egy rajzlapot vagy ceruzát, konkrétan semmit. (van nekik otthon) Én vettem indulás előtt egy két játékot szerencsére, bár csak véletlen, mert nem gondoltam, hogy semmi nem lesz náluk. Rajzolni meg odaadtam a nálam lévő munkában használt füzetem, hogy abba rajzolhasson, DE még ruháért is be kellett menni reggel egy boltba, mert nem volt nála alsónemű a gyereknek, se pizsama, se egy melegítő, szóval frissen bevásárolva keltünk útnak...
Persze az sem volt elég. 3. nap a gyerek már az én zoknimban volt, mert nem volt náluk. Anyuka szintén elkérte az egyik felsőm mert már nála sem volt ruha, csak éppen van köztünk cirka 50 kiló súlykülönbség, és nem rajta lógott a ruhám, mostanra viszont 3x beleférek...
Nem volt náluk egy tusfürdő, sampon, borotva, fésű, rendes törülköző a strandolóson kívül és lévén apartmanba mentünk kellett volna a szállásra is...
Komolyan minden napra jutott valami döbbenet. Másoknál azt tapasztalom, hogy gyerekkel a fél házat is magával viszi az ember nyaralni, nekünk is becsomagoltak gyerekként mindig mindent rendesen, hideg-meleg ruha is, játékok kintre-bentre, ők meg szinte csak jöttek ahogy voltak egy hátizsákkal.
Hát elég érdekes, hogy szinte semmit nem vittek magukkal. Nem is értem így hogy lehet elmenni nyaralni...
Neked viszont nem lenne kötelességed mindent oda adni nekik.
"szóval frissen bevásárolva keltünk útnak..."
Nem boltba kellett volna velük menni, hanem hazakanyarodni összapakolni.
Talán kiismert és tudta előre, hogy kifizeted te és kihasznált.
Szerintem ennek a barátságnak lőttek. Ha hazamentek írj neki, hogy utalja a pénzt amit rájuk költöttél. Veszíteni nem veszíthetsz vele.
(Jól értettem, hogy mindent te fizettél?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!