Van olyan, akinek vásárlási mániája volt, és kezelni/kezeltetni tudta?
Hogyan?
Hogyan lehet szakszerű segítség nélkül leküzdeni?
Nem fogy el, mert minden hónapban kapok fizetést, ami megbolondít. Olyan még nem volt, hogy kölcsön kelljen kérnem, meg olyan sem, hogy éheztem volna. Multkor a DM-ben több, mint 20000ft-ot költöttem tusfürdőkre, vitaminokra, meg dezodorokra.
(Férfi vagyok)
Ez is egyfajta addikció.
Lehet kezeltetni.
Valaminek a hiányát akarod ezzel pótolni, kárpótolod magadat bizonyos sérelmekért. Mindenképpen érdemes vele szakemberhez fordulni és feltárni a lelked mélyét őszintén. Igaz, hogy nem teszel kárt magadban itallal, gyógyszerrel, kábítószerrel, de ez is függőség és végső soron sajnos ugyanarra az útra vihet, mint a szerhasználókat.
Időben felismerted, ez a lényeg. Próbáld meg megkeresni, mi az oka a vásárlásnak. Miért érzed úgy, hogy azokkal a tárgyakkal több lettél, mit érzel, amíg nem vásárolod meg őket, azután mit érzel, miután megvetted. Van - e utána bűntudatot , önmarcangolás.
Most látom a kulcsszavakat, nem vagy elmebajos, csak valószínűleg nem vagy ura a mániádnak. Megfogadod - e magadnak egy- egy vásárlás után, hogy ez volt az utolsó, máskor nem költekezel ? Ez a fogadalom addig tart- e, míg pénzt nem kapsz ? Izgatott, ingerült vagy- e, míg nem jutsz hozzá a tárgyakhoz ? Kényszerültél- e füllenteni valakinek a vásárlásokkal kapcsolatban. Milyen gyerekkorod volt, megkaptál- e mindent, amire szükséged volt, stb.
Az addikció eredetét fel kell tárni és ez a lelkedben keresendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!