Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha valaki nem épített fel a...

Ha valaki nem épített fel a gyerekkorától kezdve egy célt, hogy mivel akar foglalkozni, akkor hogyan kezdje el felnőttként?

Figyelt kérdés

A húszas éveim végén járok. Szorongásos betegség miatt az elmúlt tíz évben az időm nagy részét egyedül töltöttem, és bár vágytam arra, hogy megragadjak lehetőségeket, nagyrészt nem mertem. Így most hiába vagyok már munkakereső korban, nem tudok "lehorgonyozni", egyszerűen nincs mire alapoznom. Semmi másra nem vágyom, mint gyorsított tempóban bepótolni a kiesett éveket. Kapcsolatokat építeni, közösségbe kerülni, elmélyedni valamiben, abban naggyá nőni és végül azzal foglalkozni. A gond az, hogy ezt nem ebben a korban szokták. Amúgy nagyon jól kijövök a fiatal huszonévesekkel, mivel kb. életútilag egy szinten vagyok velük, de akkor is zavar. A szüleimtől pl. már ilyen korban nem illik pénzt kérni tanulmányokra. Viszont ha most ezt átugrom, és elmegyek olyan munkahelyekre, amikre jelenleg tudok, akkor érzem, hogy szar életem lesz, és minden évvel csökkenni fog a lehetőségem, hogy ezen változtassak. (tudok dolgozni így is, nem arról van szó, hogy ne tudnám eltartani magam. Csak a közelében sem vagyok annak az életnek, amit szeretnék.)

Szóval ezt így hogy lehetne valahogy helyrehozni? Hol találnék ehhez társaságot?

2021. aug. 17. 20:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Máté te vagy az?
2021. okt. 13. 21:00
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem.
2021. okt. 13. 22:08
 13/19 anonim ***** válasza:
Nem gyerekkorunktól követünk egy célt, az élet nem ilyen. Úgy élünk, hogy állandóan jönnek szembe lehetőségek, és vagy elfogadjuk, vagy elutasítjuk őket, minden ilyen elfogadással egy új irányba fordulva. Gyerekként az ember éretlen felnőtt célokat kitűzni, hisz nem ismeri a felnőtt világot. Ostobaság a kiskori álmokat követni, akkor semmi sem lesz belőled. Alkalmazkodj a szembejövő lehetőségekhez, és ne azt várd, hogy lesz majd egy tökéletes életed, mert épphogy csak kibírható az élet. A tökéletességek a rajzfilmekben vannak, nem az életben.
2021. okt. 14. 07:19
 14/19 anonim ***** válasza:
Eljött az az életkor, amikor elkezdhetnéd eltartani magad, te viszont félsz a munkavállalástól, ezért ködös továbbtanulási célokkal mentenéd ki magad a felnőtt életből. Ha szerzel egy diplomát, utána is mondhatod, hogy nem ez az igazi, amitől boldog lennél, és így életed végéig járhatsz iskolába, hogy uff, már megint nem az igazit tanultam, újba kezdek.
2021. okt. 14. 07:52
 15/19 A kérdező kommentje:
Megjegyzem, ez nem azt jelenti, hogy ne tartanám el magam. Dolgoztam már és van olyan végzettségem, amivel tudok dolgozni. Csak nem érzem egy jó üzletnek azt, hogy 8-9 órákat robotoljak egy multinak. Szerintem az élet ennél többet tartogat. Értelmes életet akarok, ahol szeretem azt, amit csinálok, van haszna, jól keresek vele és nem függök lehetőleg munkaadóktól. Tudom, hogy ez nehéz, de hát az élet az nehéz.
2021. okt. 14. 10:53
 16/19 anonim ***** válasza:
Választottál valamit, ami a te pszichés feltételeiddel jó eséllyel nem teljesíthető.
2021. okt. 14. 11:22
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem változtathatom meg a pszichés feltételeimet?
2021. okt. 14. 11:35
 18/19 anonim ***** válasza:
Eddig sikerült megváltoztatni?
2021. okt. 14. 12:03
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem. De másfél évvel ezelőttig azt se tudtam, hogy miben vagyok, mi ennek a neve.
2021. okt. 14. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!