Az, hogy valaki extrovertált vagy introvertált az mikor, hány éves kor körül, mitől alakul ki? Meg lehet változtatni? Introvertáltból meg tudsz változni?
Édesanyám szerint óvodában az extrovertált definíciója voltam, én voltam a középpont folyton. Általános iskolában nem igazán találtam a hangot senkivel, nagyon egyedül éreztem magamat. Sok idő után sikerült egy baráti kört kiépítenem, de másokhoz nem igazán szóltam. Aztán felsőtagozat vége felé megint inkább mindenki felé nyitó voltam, mindenkivel jól kijöttem. Középiskolás vagyok, itt megint azt érzem mint az alsótagozatban. Nem nagyon van senkivel közös témám, az elején próbálkoztam, de feladtam.
Szerintem ez az embert ért hatásokon múlik. Ha sok olyan tapasztalatod van hogy beszélsz valakivel és az első perctől élvezet vele beszélgetni, összebarátkoztok, akkor egyre inkább extrovertáltabb leszel. Ha mikor elkezdesz beszélni valakivel és mindig kialakul egy kínos csend, vagy nem tudtok miről beszélni, neadjisten bántanak, akkor introvertált. Szerintem könnyen változhat.
Ezek a dolgok nem léteznek. Nincs olyan, hogy extrovertált és nincs olyan, hogy intorveltált. Nincs depresszió, pánikbetegség sem, ez csak a gyógyszeripar találta ki. Az élet hullámokban zajlik és a szomorúság, kétségek,félelmek is az élet természetes része, a gyász, veszteség... ezeket meg kell élni és nem gyógyszerekkel kezelni.
Az intorveltált ember és extrovertált ember nem létezik; ezek csak tanult viselkedések, amint bármikor változtathatsz, ha elfogadod mások kritikus véleményét.
Dr. Dömötör Ödön
Kvantumimmunógus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!