Igaz, hogy a férfiak nehezebben bírják az özvegységet idős korban, mint a nők?
Volt egy idős bácsi az utcában. Az alkoholista, lecsúszott fiával meg a feleségével éltek együtt.
Meghalt a "gyerek" 50 évesen rákban. Aztán az anya 79 évesen ugyanabban a rákban.
Az öreget nagyon megviselte! Még 2 éve is, mikor még élt szegény nagymamám is gyakran jött hozzánk. Szinte minden nap elpityeregte magát, mikor szóba hozta a feleségét! Nagyon nehezen viselte az egyedüllétet!
A többi gyereke járt őt rendszeresen látogatni. Vagy 7 éve ezt mondogatta minden egyes nap a mamának, hogy neki már nincs sok hátra.
Már 1 éve nem lakik itthon az öreg. Az egyik gyerekénél él. 94 éves lesz most szeptemberben.
A nagymamámat nagyon szerette! Lényegében ő engedte csak be a házába az öreget, mert voltak mások számára elviselhetetlen szokásai... Például a köpködés...
Szegény mama tavaly hunyt el. Az öregnek azóta is azt mondják, ha kérdezi, hogy jól van a mama.
Ha megtudná, hogy nem él a mama, ebbe biztos belehalna... Azért nem mondják el neki.
Miért pontozták le a 4-est?
Mert nem az elkényeztetett női léleknek megfelelő választ adta.
Itt a női többség szerint csak az igen válasz elfogadott.
Pedig a nem a megfelelő válasz.
10 évig dolgoztam nap mint nap emberek között. Bizony , nem egy olyan özvegy férfit ismertem aki már legalább 5 éve özvegy volt. Kapaszkodjatok meg. Nem a bánatba halt bele!
A takarítást s a főzést stb , ugyan úgy oldották meg ahogy a hasonló korú özvegy nők.
Itt az idősek , legyen 75 felett , rendelik a kaját. Két éttermünk is főz olcsó menüket. Állítólag jó. Nekik elég is. Nők s férfiak mondták , hogy még vacsorára is marad belőle.
Azon felül itt a családsegítőtől aki kéri x forintért naponta az igénye s az egészségi állapota szerint kijárnak az ilyenekhez. Nem mindenkinek van közelben családtagja. Lényeg, hogy az alapokat ellátják. Mind nénik mind bácsik igényelni szokták. A tajarítást is. Sokan járnak itt házhoz. 99%-a nagyon is becsületesen látja el a munkáját.
Tehát ahogy én látom , láttam ugyan úgy elvannak az özvegy férfiak, mint nők. Természetesen több az özvegy hölgy itt is. De ez nem azért van mert a férfi nem akar özvegy lenni. Így jön ki.
Én pont fordítva látom.
A környezetemben a nőket vidéki meg jobban, nincs mitől gondoskodni, kevesebb lesz a tennivaló...
A férfiaknak viszont ott a kihívás, hogy gondoskodjanak magukról, megtanuljanak olyan dolgokat, amire addig nem kellett gondot fordítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!