Az egyik legnagyobb félelem az életemben, hogy akár önhibámom kívül is, de hajléktalan leszek, néha elgondolkozok, hogy mit tennék az első napokban, ha hajléktalan lennék, hogyan próbálnék túlélni, hogyan próbálnék meg visszakapaszkodni a rendes életbe.
Szóval képzeljétek el a legrosszabbat, és írjátok le, hogy Ti mit tennétek, ha hajléktalanok lennétek?
Van egy remek,Oscar -díjas film a Nomádok földje, amelyben a korosabb özvegyasszony( Frances McDormand 3x Oscar-díjas színésznő) ilyen helyzetbe kerül. Nem marad más választása, mint kisbuszban éljen. Államokat rója, alkalmi munkákat vállal stb. Sok sorstársa van, akik kedves közösséget alkotnak.
Hogy én mit tennék egy ilyen helyzetben? Kimennék a franciákhoz mosogatni londonba :D Tényleg elmennék mosogatni, 1500 euro plusz a szállás és étkezés ingyen van
2021. aug. 15. 20:41
12/17 anonim válasza:
ez a veszély szerencsére nem fenyeget.
2021. aug. 15. 21:02
13/17 anonim válasza:
Elmennék ilyen családsegítőbe (vagy minek hívják mostanság) és érdeklődnék a lehetőségeimről. Az ottani szociális munkások nagyon átlátják ezt az egészet, biztos tudnának segíteni.
Persze a valóságban nyilván nem akkor kezdődne a probléma, mikor már kinn állok az utca közepén a csomagjaimmal. Szóval már akkor felkeresném őket, mikor még van hol laknom, de érzem, hogy nagy gáz lesz.
2021. aug. 15. 21:36
14/17 anonim válasza:
Szerintem végeznék magammal.
2021. aug. 15. 21:55
15/17 anonim válasza:
Én valószínűleg valami erdős területre "költöznék"... letojnám, hogy legálisan lehet-e ott. Valahova, ahol van víz a közelben. Növényeket ennék, vizet innék... lehet, hogy hamar meghalnék, meg nem biztos, hogy találnék elég meleg helyet ahhoz, hogy ne fagyjak meg... de legalább nem függnék másoktól és nem kapnám a lesajnáló tekinteteket... és kevesebb eséllyel vernének szét, erőszakolnának meg, lopnának tőlem.
2021. aug. 16. 12:56
16/17 anonim válasza:
15ös mért így is tudsz hajléktalanokkal barátkozni
2021. aug. 16. 13:36
17/17 anonim válasza:
16: ki mondta azt, hogy most kifejezetten szeretnék hajléktalanokkal barátkozni? Amúgy nem szeretnék, akármennyire is esetleg a saját hibájukon kívül kerültek olyan helyzetbe, mert a többségük büdös és alkoholista, és azért egy jó részük nem a helyzet mostohasága miatt van ott, ahol, hanem kőkeményen a saját hibájából (rászokott azt alkoholra, és nem volt hajlandó magát kezeltetni; berakta a seggét a készbe a párjánál, aztán azzal hálálta meg, hogy megcsalta stb.). És amúgy igyekszem is nagyon, hogy ne kerüljek olyan helyzetbe, és magamat ismerve a saját hibámból nem kerülnék oda. Pont ezért akarom elkerülni azt, hogy úgy nézzenek rám, mint pl. én most arra nézzek, aki ápolatlan, büdös és iszik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!