Mit tennél, ha hajléktalan lennél?
Az egyik legnagyobb félelem az életemben, hogy akár önhibámom kívül is, de hajléktalan leszek, néha elgondolkozok, hogy mit tennék az első napokban, ha hajléktalan lennék, hogyan próbálnék túlélni, hogyan próbálnék meg visszakapaszkodni a rendes életbe.
Szóval képzeljétek el a legrosszabbat, és írjátok le, hogy Ti mit tennétek, ha hajléktalanok lennétek?
Húú, akkor nekem K.O. lenne. Keresném a hajléktalanszállókat, ahova, ha be is kerülnék, nem biztos, hogy bent is maradnék.
Vagy a másik lehetőség:
A megtakarításomból élnék egy ideig, felkészülnék minden rosszra.
Hát ha minden kötél szakad, bentlakásos melót keresnék, külföldön, bárhol. Hollandiában anno volt csomó ilyen lehetőség magyar cégeken keresztül. Kivittek gyárakba dolgozni, béreltek házakat és a dolgozókat elszállásolták benne kettesével egy szobában, 6-8-an voltak egy házban. Persze levonják a fizuból és idegenekkel laksz, de van munkád, lakhatásod, a házak nem valami putrik, ahogy hallottam.
Szóval minden lehetséges ügynökséghez mennék, hogy mihamarabb kezdhessek. Addig a maradék pénzből olcsó hostel.
Normalis orszagban segiseget keresnek, es bizonyitani szeretnek, hogy volt ertelme ram kolteni.
Magyarorszagon elinnam az eszem es remelnem, nem tartok sokaig.
Magyar hajlektalanszallok brutalisak, nappal nem is lehet tartozkodni, es meglopnak, kirabolnak a tarsaid.
Ismertem egy hajlektalant, kirakatokat mosott. A szallon a mososzertol, vodortol kezdve az uj kinai zoknijait lenyultak.
Attól függ hogy történne ez? Hirtelen?
Egyetemista vagyok, van munkám, családom, rengeteg ismerősöm.
Hogyan lehetnék hajléktalan?
1. Szituáció -amíg egyetemista vagyok:
kigyullad a koli. Ez sok embert érint, az egyetem tenne valamit ez ügyben ideiglenesen. Ha mégsem, valamelyik ittak barátom befogadna egy időre.
Ha mégsem, keresnék albérletet. Van valamennyi félretett pénzem, pár hónapig, akár egy évig ki tudnám húzni.
Ha mégsem, a család támogatna.
Ez amíg egyetemista vagyok így működne.
Akkor kerülnék utcára, ha minden ismerősöm, rokonom hirtelen meghalnak/elfordulnak tőlem úgy, hogy semmivel nem támogatnak, plusz minden barátomat elvesztem, plusz elvesztem a munkám és kirabolnak plusz lezárják a bankszámlámat. (Ezek egyenként sem valószínűek egyáltalán, de tegyük fel, hogy egyedül maradok)
Ebben az esetben igényelek sok sok szociális ösztöndíjat, felveszem a diákhitelt, abból veszek ki albit addig, amíg nem kapok kolit. Kolit rendkívüli körülményekre hivatkozva kérek. Keresek munkát.
2. Szituáció -egyetem után:
Van egy értékes diploma a kezemben, plusz pár év tapasztalat, tehát eleve elég valószínűtlen, hogy munkanélküli legyek. Ráadásul ekkor már az otthoni városomban lévő barátaim segítségét is kérhetem, plusz lakhatok otthon (vagy ez is leég? Ez esetben a tesóim plusz szüleim...? Plusz a többi ingatlanunk is... Na tegyük fel ismét, hogy mindenki megutál. Ebben benne vannak a korábbi munkaadóik és egyetemi ismerőseim, tehát tényleg hatalmas balhét csinálhattam.)
Ha senki nem tud ajánlólevelet írni, mert valahogy kompromittálódtam, kimennék külföldre. Ez nem lenne gond, 3 nyelven beszélek a magyaron kívül. Hostelben laknék amíg lehet, állásokat keresnék a diplomámmal, addig pedig valami nem diplomás munkát is bevállalnék.
Eléggé be vagyok biztosítva. Nagy valószínűséggel ha olyan baj történne, ami ezzel jár, akkor lenne sorstársam, akivel össze tudnék állni.
De egyébként vadkemping, patakban fürdés, zsemle és csapvíz, plusz növény, ami épp terem. És mielőtt teljesen átmegyek nomádba megtenni mindent, hogy legyen munkám és lakhatásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!