Mennyire jellemző, hogy 10-15 évvel ezelőtt történt eseményeken "rugóztok"?
Kérdés, hogy itt most arra gondolsz, hogy aktívan gondolkodunk rajta és esetleg önostorozunk, vagy hogy ezt felhozzuk pl. vitákban is. Utóbbira az én esetemben nincs már példa, mert eljutottam egy olyan szintre, hogy a múltat nem tudom megváltoztatni és azt sem, hogy az adott emberek hogy "érezzenek", "gondolkodjanak" a viselkedésükkel kapcsolatban, ha már évekig agyonrágtuk a témát, és nem hajlandóak belátni, hogy hibáztak (esetemben pl. a szüleim részéről a "nevelés" az ilyen téma, főleg az, hogy öcsémmel folyton kivételeztek... több elfogulatlan ismerős és pszichológus is igazolta, hogy én gondolom normálisan, és igenis kihatott arra, hogy milyen lettem felnőttként és milyen pszichés gondjaim voltak).
Azokon a dolgokon, amiket én cs.tem el, nem tudatosan gondolkodom, de időről időre visszajönnek, és akkor napokig nem hagynak nyugodni. Ez ilyen dolog. Olyan piti dolgoktól kezdve, hogy netről innen-onnan szedett képeket töltöttem fel egy másik weboldalra, csak hogy ott is meglegyen, és közben kiderült, hogy ezek ilyen photoshoppal / painttel szerkesztett képek voltak, és más fórumokon a felhasználónevem alapján b.tattak, hogy más tollával ékeskedem... 12 éves voltam akkor, eszembe sem jutott még a "szerzői jog" és egyéb finomságok fogalma, de ritka szarul éreztem magam utána... bocsánatot is kértem akkor a fórumon, de nem mertem visszaolvasni... egészen odáig, hogy pl. hogy jó lett volna beolvasni annak a "barátnőmnek", aki egy pici hibám miatt behisztizett és megszakította velem a kapcsolatot, pedig ő sokkal rondábban viselkedett velem régebben, mert így olyannak tűnhet kívülről, hogy neki volt igaza / ki tudja, hány emberrel csinálta meg ezt, és lehet, hogy senki nem tudatosította benne, hogy hogy illene viselkednie. Vagy hogy megint egy piti példát hozzak, fingtam egyet az osztályban kb. 10 éves koromban, és hagytam, hogy vki mást cikizzenek miatta, mert régebben volt, hogy fingott szegény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!