Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire szemétség mentálisan...

Mennyire szemétség mentálisan földön lévő ismerősöket kihasználni?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy van egy depressziós, mentálisan egyáltalán nincs rendbe ismerősöd, a világ lábtörlőjének tekinti magát, aki téged havernak tekint, de te őt csak egy kihasználható gyenge embernek, egy lábtörlőnek. Ez az ember nem tud nemet mondani tehát bármire ráveheted. Így is sokmindenkinek ingyen dolgozik és úgy gondolnád, hogy hasonlóan használnád a srácot a saját előnyödre.

2021. aug. 10. 14:11
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Az áldozat a hibás. Az elkövető csak kapott az alkalmon, mert terülj-terülj asztalka volt neki. Nem feltétlen ""jó"" (relatív kinek mi a jó) amit tett, de lehetősége volt rá.

Ha tudta a nő, hogy ez megeshet a környékén, tanulmányozta az eseteket, kiismerte a környéket 100%-osan, akkor nem esett volna ez meg vele, mert nem miniszoknyát vett volna fel. Megkockáztatta a kis százalékos esélyt, megtörtént a baj.

Ez egy velejéig romlott világ, csak a gonosz, kihasználó ember marad életben. A jót rég legyőzte a rossz, ez nem Hollywood, ez a valóság. Alkalmazkodni kell, mert megváltoztatni nem lehet. Ahogy egy 10-0-ás focimeccset sem lehet megfordítani a 89. percben, úgy ezt sem. Bántani és kihasználni kell a gyengét, rászorul az ember (ha sajnos, ha nem). A gyerekbántalmazás más szitu, ott nincs a társadalmi vagy haszoni előnyszerzés. Itt inkább ezeken van a hangsúly. A főnök pedig azért főnök, ügyes volt és megteheti :)

2021. aug. 10. 15:01
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondtad, hogy kíváncsi vagy egy elkövető nézőpontjára is: amit te írtál az tökéletes mintapéldája annak. Meggyőzni nem akarlak és nem is foglak, de a gondolkodásod igen-igen szélsőséges. Azért gyakran 1-1 bántás mögött ennyire kompletten felépített világnézet nem áll, hanem épp rossz hangulatban van az elkövető és akkor beszól egyet valakinek. Amit te leírsz az a többségi társadalom szemében egyébként szintén visszás és undort keltő, a magadfajták miatt lettek a börtönök létesítve.

Biztos lehet érvényesülni a mentalitásoddal egy megfelelő környezetben (lásd a politikusainkat), de a következményekkel előbb-utóbb neked is számolnod kell majd. Illetve az ilyen egocentrikus gondolkodás szintén lelki bántalmazás eredménye szokott lenni, tehát egyszer te is voltál áldozat és most eldöntötted, hogy inkább te használsz ki másokat mielőtt téged fognak kihasználni. Összességében ez a paranoid világnézet nem tesz boldoggá, mert őszinte emberi kapcsolataid ami nem érdekeken alapul nem sok lesz.

Annyiban viszont igazad van, hogy mindenkinek magát kell megvédenie, mert sajnos ebben a világban tényleg vannak rosszak IS. De azért a velejéig romlott világ túlzás. Emberek vagyunk, hibázunk. Kerülnek ki közülünk rosszabbak, jobbak, színes a világ ilyen téren. De örök félelemben élni senkinek se jó, már pedig te is abban élsz. Csak te a támadást, én meg a magadást választottam taktikának.

Én azon dolgozok, hogy megtudjam védeni magam.

2021. aug. 10. 15:12
 13/19 A kérdező kommentje:

10-es, Belegondolunk a prédák helyzetébe és örülünk, hogy nem ők vagyunk, hogy mi nekünk volt annyi bennünk, amit az évek során kialakítottunk magunkban, hogy nem kell a helyükben lennünk és feléjük tudtunk kerekedni. Hierarchia az ember alapeleme. Van aki lent és van aki fent. Ha megtanlsz együtt élni ezzel a gondolattal, azon fogsz egész életedben dolgozni, hogy mindig lépcsőt lépj, mert lehet változtatni a hierarchiai szinteden. Ternészetesen nem csak javítani, de rontani is lehet.

Mindegy, hánszor próbálta magát megvédeni. Mindegyik alkalommal rosszul. Elég 1 önvédelem, de az legyen jó. Ha nem képes erre, nem tudom sajnálni. Szakemberek nem segítenek. Placebó. Magadért magadnak kell kiállni és nem másnak. Senki nem fog és nem is tud segíteni. Senki nem is érdemli meg, mint ahogy én sem, te sem, ők sem. Ha már amerikai film, vajon mennyi esélyed lenne a túlélésre egy zombiapokaliszisben, ha másra hagyatkozol? 0. A való életben is ez van.

A környezetváltoztatás nem feltétlen rossz dolog, ez az alkalmakodással jár egyben. Addig kell keresni amíg neked jó nem lesz. Ezzel semmi baj nincs. Én sem tűrnék el egy nekem nem tetsző iskolát/munkahelyet ha van lehetőség váltani. Ha nincs, hát az baj de az egész élet a bajok megoldásáról szól, úgyhogy ez vele jár.

A jelenlegi állapot a fontos. Nem a múlt. Főleg nem a kifejletlen gyerekkor, ahol másodpercenként változik az ember Lehettél te okos elsőben, ha érettségire egy rocs lettél. A roncs fog számítani ebben az esetben, az a jelen. De ezen változtathatsz egyetemre, vagy munkahelyre, ez nem egy statikus állapot.

Az öngyilokról inkább meg sem szólalok, mert akkor már a TEK jönne értem a véleményemért. De úgyis kitalálod hogy mi a véleményem, 7-es leírta a 70%-nál azt a kulcsszót :)

És végszó, pont fordítva látom, minál szemetebb valaki annál okosabb. Minél jobbhiszemű, annál butább.

2021. aug. 10. 15:14
 14/19 anonim ***** válasza:
Van abban valami amit mondasz. De azzal a résszel akkor sem fogok soha egyetérteni, hogy másokat bántani kell, ha lehet.
2021. aug. 10. 15:19
 15/19 A kérdező kommentje:
Nem kell egyetértened és nem kell így tenned. Ez is egy út, ahogy éled az életed.
2021. aug. 10. 15:32
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez szép, meg minden, de általában ezek az emberek azok, akiket viszonylag gyorsan pofán vernek egy baltával, ha rossz emberbe kötnek bele. Márpedig egy mentálisan gyenge emberből sosem tudhatod mit hozol ki.

Megjegyzem, nem tartom okosnak azt az embert, aki a földön fekvőt rugdossa. Azt egy gyökér is képes megtenni. Piszkálgasd az oroszlán bajszát, az már jampibb.

Ez erkölcsi kérdés. Nem használok ki embereket. Ha neked ez nem az, akkor sok sikert az életbenmaradáshoz! :D

2021. aug. 10. 16:28
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem könnyű kérdés, mert az áldozat felelőssége az, hogy elmegy egy pszichiáterhez feldolgozza az áldozatszerepét, és változtat a hozzáállásán. Ezt lehet mondani áldozathibáztatásnak, én nem tartom annak. Nem őt hibáztatom, de az ő felelőssége, hogy mit él meg, hogy hagyja e magát vagy nem. Ha abban marad, akkor ki is fogják használni, ez van. Az emberek ilyen be fogja vonzani az olyan embereket, akik ezt kihasználják. A másik oldalról pedig az empátia gyakorlása a feladat. Könnyű préda, de embereke vagyunk segítsük egymást. Mindkét oldalról lenne feladat, amíg ezt nem végzik el fölösleges a kérdés. Szerintem.
2021. aug. 10. 18:27
 18/19 anonim ***** válasza:

Engem ne tegyuk fel, hogy egy g€ci vagyok, mert nem tudnek az lenni. Kimeletlen igen. A verszivova valo remenytelen mentalis beteg ismerosom kidobom vegul az eletembol, mert 24/7 van szuksege ram, es telhetetlen. De kihasznalni semmikor soha senkit.

Engem ugy kerdezz max, hogy en vagyok az, akit kihasznalna egy ismeros a padlon fekve.

2021. aug. 10. 18:28
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként aki mentálisan padlón van, és túljut ezen sokkal többet tanulhat az emberekről, és az életről, mint aki ezt kihasználta nem végzett semmilyen mentális munkát, és nincs önismerete. Nem tudják többet manipulálni, megtanulja az asszertív kommunikációt, önismeretet szerez, és csak úgy lépkedhet a társadalmi ranglétrán, és sokkal boldogabb élete lehet, mint akinek ez kimarad. Ez az én véleményem.
2021. aug. 10. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!