Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Autó, lakás vásárlása miért...

Autó, lakás vásárlása miért nem pénzkidobás, míg a szórakozás pénzkidobás?

Figyelt kérdés

Fiatal 20 éves kollégát szóltak le hogy havonta 10-20 ezer forintot is elkölt számítógépes játékokra, míg a kicsit idősebb 25 éves kollégának nem szóltak be aki 3 millióért vett autót. Utóbbi konkrétan 10 havi fizetését költötte el pedig már volt autója, hogy aztán ugyanúgy főleg munkába járásra használja. Ez utóbbi miért nem pénzkidobás?

De nem pénzkidobás a nyaralás, strand, külföldi utazás, mozi, wellness stb.

de számítógépes játék az pénzkidobás.

2021. aug. 9. 17:17
 1/8 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem szimplán csak nem kell mások véleményével foglalkozni és sokkal boldogabb életünk lesz.
2021. aug. 9. 17:24
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Azért egy háznak és egy autónak nagyobb a használati értéke, mint a számítógépes játéknak... Meg értékállóbb is, sőt manapság egy saját ingatlan akár befektetésnek is tekinthető, hisz az ára csak felfele megy.

Az utazás, nyaralás, mozi... Stb.. Mind-mind egy élmény, kimozdul az ember és jólérzi magát. Míg a számítógépes játék lehet hogy jó móka, de bent görnyedsz a gép előtt magadban.

2021. aug. 9. 17:27
 3/8 anonim ***** válasza:
80%

Mert a házban tudsz lakni, nem fogsz télen megfagyni, az autóval tudsz közlekedni bármikor A-ból B-be, kényelmesen. Egy nyaralásra 30 év múlva is lehet emlékezni fogsz.

a lvl 100as LOL karaktereddel meg kitörölheted.. ja, ezt se mert csak egy pixelhalmaz.

Fel kellene nőni, és a problémák elől nem a virtuális térbe menekülni és ott keresni a megoldásokat.

Én is sokat játszottam.. 16-26 év között több 10000 órát. De semmire nem emlékszem belőle, semmi igazán maradandó dolgot, élményt, amire öröm visszagondolni nem adott a játék.

2021. aug. 9. 17:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én amúgy azt mondom egyet is értek a játékok ügyében meg nem is.

Hiszen számítógépes játékok nagy része multiplayer, haverokkal, ismerősökkel vagy épp ismeretlenekkel is lehet játszani. Sok játéknak jó a sztorija is.

Régen sokat játszottam, akik kritizálták azoktól megkérdeztem, mit csináljak. Azt mondták miért nem nézek inkább filmeket... ja jó.

Nyilván ha valakinek a kapcsolatai, munkája, tanulmányai mennek rá a játékra, az már nem egészséges. de alapvetően játszani pont ugyanolyan mint akármi más hobbi.

És itt ez a lényeg, a hobbi. Hogy a hobbinak nem kell befektetésnek lennie, nem kell megindokolnod, hogy miért szereted, csak szereted és csinálod.

Az emberek meg mindig kritizálnak valamit. Én teljesítménytúrázni szeretek. Arra is kaptam már mindent. Hogy nem egészséges 30-50 km-eket menni, megkaptam, hogy majd ha 50 éves leszek és nem tudok lábra állni akkor mi lesz.

Vagy csak szimplán azzal jöttek, hogy "de mi abban a jó, hogy csak mész az erdőben". Miért nem "csajozok" meg ismerkedem inkább, miért nem szórakozóhelyekre járok.

Pont ezért mondom, le kell szarni, ki mit gondol.

2021. aug. 9. 17:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, hogy szórakozik, hanem hogy számítógépes játékot vett. Gondolom aki szólt neki, nem valami nagy gamer.
2021. aug. 9. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:
95%
Valljuk be, nem a legegészségesebb hobbi a játék. Az időpocsékolás nem egyenlő a hobbival. Én se mondom hogy hobbiból vagyok itt :D
2021. aug. 9. 18:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nézőpont kérdése: ha azt az autót normálisan, jól kihasználja, akkor valóban nem manikidobás, a lakás sem, ha nem egy hodályt vesz.

A szórakozás? Részben nem manikidobás, mert van, amitől szellemileg feltöltődik az ember.

2021. aug. 9. 19:40
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Autó: munkaeszköz

Ingatlan: befektetés

2021. aug. 9. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!