Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak engem idegesít ez a...

Csak engem idegesít ez a modern technológia / mostani világ?

Figyelt kérdés

Minden olyan bonyolult, semmire nem áll rá az agyam. Egyik rokonom megkért, hogy nézzem meg merre mennek a buszok. Azt tudom, hogy ilyen máv startokon kell kattintgatni, de nekem nem egyértelmű, hogy mit kell nézni, hova kell beírni.

Ha a szüleim megkérnek, nézzem meg valamelyik étteremnek a telefonszámát, egyszerűen nem találom. Gép kiír valamit, nem tudom mi baja van. Tényleg nem tudom mi hogyan működik. Informatikából mindig is kettes voltam, pedig tanultam rá meg szerettem volna tájékozódni, de fogalmam sincs mik ezek a kütyük. Amúgy is ijesztő, hogy látom a régi fotókat magam előtt, és fogalmam sincs, hogyan lehetséges ez, még ha van is rá “tudományos” magyarázat. Összezavarodom tőle. Hiába születtem bele ebbe, ősember vagyok a 2021-hez képest. Szívesebben laknék valami tanyán, gondoznám az állatokat, főznék, tehenet fejnék. Oké, főzök, de sokszor rosszul vagyok a bolti feldolgozott ételektől és mindig a nagyszüleimet nyüstölöm, hogy adjanak valami ehető alapanyagot. Teljesen más a bolti csirke. Száraz, íztelen. A házi szaftos, puha, finom. Krumpliknál, zöldségeknél ugyanez. Megfulladok a parfümöktől. Utcán is mentem, valami 20-on éves fiatal elment mellettem, begörcsölt a fejem az oxigénhiánytól, majdnem rosszul lettem. A trágya szag is kellemesebb, mert legalább természetes.

Ha az akkori időkben nem lett volna ennyi háború meg hatalmas lincselés minden szarért, mondanám, hogy az akkori kor jobb volt. Valahogy az akkori és a mostani korszak keveréke tenne jót nekem. Az internettel semmi problémám! Nagyon hasznos, hogy a könnyen elérhető dolgokat ki tudom keresni, akár egy ismeretlen szót, és hogy tudok könyveket azon keresztül elolvasni, nem lehetetlen a beszerzése, ahogyan a recepteket is könnyen megtalálom, de tudom, hogy sokan teljesen haszontalan dolgokra fordítják az internet adta lehetőségeket, és így teljesen magamra vagyok maradva ezekkel a gondolatokkal. 19L

2021. aug. 8. 15:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
60%

ne haragudj de szerintem neked az a bajod hogy nagyon-nagyon buta vagy. nem úgy hogy lusta voltál és nem tanultál, hanem hogy az agyad nem tudja befogadni az ismereteket amikor kellett volna. most meg ennek iszod a levét. mert ennél már csak "rosszabb" lesz (neked). a világ nem fog visszafordulni a kedvedért, az irány az előre, nem a hátra.

"Ha az akkori időkben nem lett volna ennyi háború"

melyik akkori időkre gondolsz pontosan? csak azért kérdezem, mert jelenleg a történelem legnyugisabb időszakában élünk. soha ilyen hosszú békeidő nem volt még. a nagyszüleid, dédszüleid, ükszüleid idejében volt a két világháború meg azoknak az utószele. azelőtt a monarchiával kötözködtünk. azelőtt másokkal. töriből is kettes voltál? középkori parasztként elég rosszak lennének a túlélési esélyeid.

2021. aug. 8. 16:33
 12/17 anonim ***** válasza:
28%

"Szívesebben laknék valami tanyán, gondoznám az állatokat, főznék, tehenet fejnék."

https://www.youtube.com/watch?v=RTE-i4OKMJ8

2021. aug. 8. 16:39
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

Türelmed/motivációd/eszed nincs a modern dolgokhoz. Azt csak te tudod, hogy ezekből melyikek igazak rád.

Én 37 vagyok, gyerekkoromban még vonalas telefonunk sem volt, aztán a generációmra rászakadt a számítógép és az internet, később a kütyük tömkelege. És a legtöbbünk simán vette az akadályokat, köztük én is. Még programozni is tanultam, csak időközben rájöttem, hogy erősen megfogyatkozott a motivációm. Egyébként imádom a természetet, szeretem a kétkezi, fizikai munkát kint a szabadban, és szeretem a kézbe fogható papírból készült könyveket, szoktam nosztalgiázni is, hogy milyen jó volt, amíg nyugiban lehetett létezni és nem pittyegett-rezgett folyton a zsebemben a mobilom. De azok az idők elmúltak, és mindig a jelenben kell megtanulni boldogulni. Aki akarja, meg tudja találni az egyensúlyt. Még úgy is, ha esetleg kicsit kevesebb a sütnivalója az átlagnál. 37N

2021. aug. 8. 17:01
 14/17 anonim ***** válasza:
32%

12 évesen lett internetünk, és 13 évesen normális számítógépem, bár, már bőven előtte is kapcsolatba kerültem a számítógéppel, illetve az internettel, iskolában, rokonok munkahelyén, rokonoknál, otthon.

Már 9-10 éves koromban is baromira gáznak számított, hogy nem volt saját telóm, illetve számítógépem, meg internet hozzáférésem. Rendben, a gyerekek mindenért *is* képesek egymást cukkolni, de ez valóban ciki volt.

Édesanyám végülis 12 éves koromban köttette be az internetet, amikor konkrétan a házi feladatot nem tudtam megcsinálni nélküle. Ez 2012-ben volt.

...Azóta meg egy nagy kocka vagyok.

A technológia szerintem nagyon fontos, illetve előnyökkel jár. A számítógépek, illetve számítógépes hálózatok terjedése miatt tudta most az emberiség a gazdaság teljes összeomlása nélkül eddig túlélni a járványt, és a vele járó korlátozásokat.

Neked pedig alkalmazkodnod kell ehhez a világhoz. Ha nem megy, akkor -elnézést, de- darwini értelemben életképtelen vagy. Ha nem tudod a számítógépet kezelni, nem lesz munkád, pénzed, ergo a szülők támogatására leszel utalva. Extrém esetben egy ételt sem tudsz rendelni, vagy vonatjegyet venni.

F

2021. aug. 8. 18:37
 15/17 anonim ***** válasza:
50%
Lusta vagy gondolkozni,mert egy másik világban élsz és az kényelmesebb.Persze,ez utóbbi nekem is szimpatikusabb lenne,de el kell fogadni azt,ami van.Írásod alapján nem lehetsz olyan buta,nem ezzel van a probléma.
2021. aug. 8. 19:41
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nincs hozzá érzéked. Másnak meg máshoz nincs érzéke, nincs ebbe semmi extra.

Szomszédom meg pl a gépekhez nem ért, bármije elromlik, mindig hozzám hozza legyen az fűnyíró, láncfűrész, kapálógép, szegélynyíró vagy bármi. Szerintem még a gyertyás se tudná kicserélni bennük.. :D

2021. aug. 8. 22:09
 17/17 anonim ***** válasza:
64%
Ez már csak "rosszabb" lesz, szóval szerintem próbálj vele megbarátkozni. Jó hír, hogy senki nem tudta, mit hogy, amikor megszületett, meg kell ismerni az új lehetőségeket. Pl. a cégek kiírhatják az elérhetőségeiket a honlapjukon, a Facebook-on, vagy a Google-térképen. A távolsági buszok szerintem a volánbusz oldalán vannak elsősorban, vagy szintén a Google-térképen. Biztos van appjuk is. Próbálgasd, nézz körül. Szerintem kemény fizikai munka amire annyira vágysz, nem tetszene egy óra után, itt sokkal jobb dolgod van. Lassan 50 éves leszek, 1997 óta lógok a neten, és nem hiányzik a fekete-fehér tévé, és a kazettás magnó, pedig azok faék-egyszerűek voltak a mostaniakhoz képest. Haladni kell a korral.
2021. aug. 8. 22:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!