20 éves fiatalokat miért gondolják "butának"?
Lehet hallani gyakran ilyet bizonyos témák: párkapcsolat, barátságok stb. kapcsán hogy "Nem tudnék mit kezdeni egy huszonévessel, miről beszélgetnék vele", de valahogy úgy mintha 40 éves korból nézve egy egyetemista korú ember óvodás szinten volna értelmileg, érzelmileg.
Előfordulhat hogy én érzelmileg megragadtam 20-as éveim elején és ezért nem érzem most 41 évesen gyereknek azt aki 20 éves?
Általánosítanak (ez egyébként minden korosztályt érint) és abból a kisebbségből indulnak ki, amit könnyebben észrevesznek. Például egy hangoskodó, részeg társaság sokkal könnyebben észrevehető és megjegyezhető, mint mondjuk egy színházban ülő baráti kör.
Az, hogy valaki mennyire értelmes az nem (feltétlen) korfüggő. Láttam már elképesztően ostoba huszonéveseket és hasonlóan ostoba ötveneseket. Ugyanígy, találkozni nagyon értelmes tizenévesekkel és szintén értelmes nyugdíjasokkal. Az ember többet számít, mint vannak.
Vannak hetven feletti nyugdíjas ismerőseim, akikkel nagyon könnyen megtaláltam az összhangot és a legjobb beszélgetőpartnereim között vannak (olyan nincs, hogy nincs témánk), míg tavasszal megismertem egy tizenkét éves lányt és vele is szintén nagyon jól kijövök. Nem kor függvénye a dolog.
Valószínűleg úgy gondolják, hogy a fiatalok nem éltek át elég sok mindent és fejben túlságosan gyerekek (nem alaptalan elgondolás). Párkapcsolatra szerintem is borzasztóan sok lenne húsz év különbség (elsősorban a különböző életszakaszok miatt), de egy barátságra egyáltalán nem.
20L
Nem buták, csak tapasztalatlanok. Minden korosztálynak mások a prioritásai.Fiatal korban a tanulás, szórakozás, buli középkorúként a munka, párkapcsolat, magánélet, időskorban meg pihenés, unokázás, egészségi gondok.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!