Hogy reagálnátok ha a főnökötök a szemetekbe hazudna olyan dolog kapcsán amely feketén fehéren azonnal ott abban a pillanatban cáfolható akár?
Ott a kezemben az okostelefon, mobilnet, be vagyok lépve az ügyfélkapuba.
Látom a nav-os bejelentésemet, látom a jelentett bért hónaptól hónapra látom a jelentett heti óraszámot stb.
Feketén fehéren ott van minden előttem.
És a főnököm a pofámba hazudik azt hazudja be vagyok jelentve X ft-ra X munkaidővel miközben ott a kezemben azonnal a cáfolat, ott a nav-os adat hogy HAZUDIK!
Erre a szitura hogyan és mit reagálnátok?
"A baj, az ha egyszer meghunyászkodik az ember, akkor az életben máskor is ezt a megoldást választja."
Szerencsére VAN KÖZTES megoldás. NEM szólok a főnöknek semmit, mintha nem is tudnék semmiről, de a megfelelő adatokkal ellátott feljelentés keretében feldobom a céget a NAVnál és a munkaügyi hatóságnál.
És akkor nekik majd a főnök elmagyarázza hogy is van ez.
Ez nem jó?

"Na felvilágosítalak mert láttom nem hiszed el , van ugye a szerződés amiben le van írva minden írva ,abban szerepel az óra béred ,van a bérlap amit havonta kapsz 10.éig azon szerepel minden mennyit adóztál mennyit dolgoztál mennyi a béred brutto netto."
Na akkor én meg elmagyarázom hogy a munkaszerződés az 280.000 bruttóról szól, aminek 186.000 LENNE a nettója, ehhez képest kapok utalva 111.321 ft-ot (NA MENNYI IS A MINIMÁLBÉR??) és a bérlapon pedig az szerepel hogy UTALVA 186.000 ft munkabér.
tehát a cég akkora segg hogy a saját csalását adminisztrálja le feketén fehéren.
NA? ÖSSZERAKOD?
Na te szuperagy összerakod?

?Miért nem a bérlapodról?"
Mit beszéljek arról ? Kit érdekel hogy egy mindennemű aláírás pecsét nélküli A4es nyomtatott lapon mi szerepel?
Mert így néz ki itt a bérlap. Bruttó bér levonások nettó bér, se semmiféle pecsét aláírás semmi, senkién sem nem csak az enyémen nem.
Ismerősöm más munkahelyen még ezt se kap, kap havonta mailben egy excel file-t és csók.
Ennyi.
Na ott még ennyi sincs mint nálunk.

"A bérlap egy kötelező dolog. Aláírással ,pecséttel ellátva."
ÉÉÉÉSSS? És ha nem adják ki akkor mi van? Hova kihez lehet fordulni mint egy óvodás ezzel a hatalmas problémával hogy a munkáltató nem adott ki bérlapot....
HOVA ??? Az atyaúristenhez vagy hova?????

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!