Akil fiatalkorukban nagyon vékonyak voltak, később meghíztak hirtelen?
Szerencsés alkat vagyok, a 22 évem alatt sosem kellett úgy igazán oda figyelnem arra, hogy mit eszek, mert nem hízok semmitől, mindig is az áltagnál jóval vékonyabb és magasabb voltam.
(Persze ma már azért figyelek arra, hogy egészségesen egyek és sportoljak, de ha nincs kedvem hozzájuk, akkor nem csinálom és nem változik semmi)
Az lenne a kérdésem, hogy lesz-e olyan pont majd, amikor ez az egész megváltozik és én is könnyebben fogok majd hízni?
Nem annyira híztam meg (26,25-ig ment fel a BMI-indexem), meg nem annyira hirtelen, de azért híztam.
Tinikoromban, fiatal felnőtt koromban vékony voltam, sokszor annyira, hogy kifejezetten alaktalan.
Aztán amikor munkába álltam, 23-28 között fokozatosan felszaladt 69-ig (162 centi vagyok). Mozogtam, a COVID előtt nem eleget, mert tanulok is munka mellett és a sok utazás, egyéb miatt nem volt idő. A COVID alatt viszont rengeteget sportoltam és azt vettem észre, hogy semmit se számít heti 4-5 óra mozgás sem.
Csokitól sikerülhetett hízni.
2020-ban és 21 elején a csokin kívül csaknem totál egészségesen táplálkoztam, néha-néha csúszott le junk food.
Valószínűleg észrevétlenül is túl nagy lett az étvágyam.
Aztán most sok idegeskedés miatt nincs étvágyam egy ideje és visszaestem 60-ra, még 2-3 kilót jó lenne fogyni. 😁
20 felett lassul azért az anyagcsere, erre kell figyelni plusz én kiskorom óta imádom a csokit, de huszonévesen egyre jobban elszálltam.
Ez nagyon egyéni.
Vannak akik már 20-as éveik végére felöltik az asszonytestet,hiába voltak vékonyak.
Mások megőrzik ezt a genetikát,de a többség dohányzik is,vagy nem eszik eleget.
Az anyagcsere idővel lassul,így a legtöbben híznak,csak a mértéke eltérő.
A BMI index nem feltétlen jó mérő,mert nem veszi figyelembe a zsír-izom arányt.
Lehetsz látszólag vékony is,magas testzsírszázalékkal.
Még vannak olyanok,akiken nincs sok zsír,de vaskos combjaik vannak.
Én nem vékony voltam hanem sportos. Mindig is akármit ehettem, akármennyit sose híztam egy dekát se. Imádok enni, úgyhogy ettem is mindig. Közben általánosban és gimiben is intenzíven sportoltam. Aztán ahogy egyetemre mentem a sportot abbahagytam, de az étvágy megmaradt. Én addig bele se gondoltam hogy ekkora jelentősége leaz a sport kiesésének.
Az alap 76 kilómra gyorsan hízni kezdtem. Aztán azon kaptam magam hogy 2 év múlva 123 kg vagyok.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!