Miért van kb. Amerikában a lakosság fele ADHD-val diagnosztizálva?
Akárhányszor látok mentális betegséget, kb. olyan gyakran írják oda hogy "ADHD" mintha általnos, mindennapi szorongási tünet szinten lenne.
És ezek mellett nem Ritalin-t szednek, hanem amfetaminokat, Adderall, Vyvanse, stb...
Én ilyet Magyarországon nem tapasztaltam.
Most vagy az "amerikai" emberek nagyon másak az Európaiaktól meg a többi nemzettől, vagy valami nagyon komolyra jöttek rá.
Valahogy egyiket sem tudom elképzelni.
Jo nem pont a lakossag fele, de redditen barki barmi mentalis betegsegerol ir random temaban, nagyon sokszor azt irjak hogy ADHD.
Itt ha bemegyek a mentalis egeszseg kategoriaba, kb. senki nem ir ilyet.
1
Azért az igaz, hogy Amerikában jó nagy biznisz van az ilyen stimulánsokban és rengeteget felírnak belőle.
„Jo nem pont a lakossag fele, de redditen barki barmi mentalis betegsegerol ir random temaban, nagyon sokszor azt irjak hogy ADHD.”
A Redditre egy nagyon szűk csoport ír (a felhasználók többsége lelépett az elmúlt néhány évben), a többség teljesen elmebeteg.
5
Az mindegy hogy szuk, akik vannak azoknal is gyakori hogy ADHD-val van diagnosztizalva.
Twitchen is egy csomo streamernek "van" ADHD-ja, mondjak hogy kifogytak a gyogyszerbol, chaten meg ha valaki beirja hogy Adderall mar rogton tudjak mi az, google nelkul es poenkodnak vele.
Ellenben ha egy EU kozossegben, peldaul league of legends kozossegben beirod, hogy ritalin (ami a legtobb EU orszagban legalis gyogyszer) a legtobbjuknek fogalmuk sincs hogy mi az, de ha adderall (ami legtobb EU orszagban illegalis, inkabb amerikaban ismert) sokan csak annyit tudnak hogy "felporget", azt sem tudjak mire irjak fel elsokent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!