Szívesen lennél híres ember (nem feltétlenül celeb)?
9-es tévedés. Egy celeb vagy híres ember bizony keményen megdolgozik a pénzéért nem csak munka nélkül lógatja a lábát.
És itt most nem a megmutatom, hogy kell sminkelni típusú celebekről van szó, de a mögött van egyfajta tudás, szépségápolási tudás, de én őket csak celebnek tartom, de pl. Pamkutyáék celebsége mögött is van szakmai tudás, bár én őket inkább a híres emberek kategóriájába sorolnám és szakmájukat tekintve youtuberek. Tudás= kameraman, videoszerkesztés, marketing, ízléses vlogok elkészítése, tudományos háttér, kreativitás, utazási ügynök tudás is van mögöttük, és túlélő tudás is, pl. amikor haza kellett jutniuk egy jó messzi külföldi országból, szponzorálták őket, akiket szponzorálnak azoknak van egy forgatókönyvük, tehát nem csak azt mondja hogy na ide utazom, és majd megy a nagy világba minden ismeret és háttértudás nélkül, ott azért előre megterveztek több mindent, és gondolom előtte tanulmányozták annak az országnak a kultúrájától kezdve több mindent, szóval ahhoz, hogy a nagy semmi közepén csak mobilos fizetéssel ahol kijjebb a mobil fizetés fogalmát sem ismerték nagy szó ha tudja mit csináljon, de azt is frappánsan és kreatívan oldották meg.
Aki celeb vagy híres ember, annak szerintem több munkája van,mint annak aki a sarki boltba dolgozik. És ezt most értsd úgy, hogy egy sarki boltban dolgozónak már rutinosan begyakorolt ismétlődő feladatai vannak, míg egy celebnek produkálnia kell magát, hogy legyen nézőközönsége, addig a híres ember akkor is figyelmet kap, ha nincs képernyőn állandóan. Pl. Schumacher, attól, hogy elzárkózott a család a külvilág tájékoztatásától, attól szinte mindenki felkapja a fejét, ha valami új hivatalos híreket írnak róla.
Pl. ő híres ember és megdolgozott azért neki ez a munkája.
Szerintem is úgy jó híres embernek lenni, hogy az ember megdolgozott érte, mert a könnyen jött hírnév olyan gyorsan is illanhat el.
Egyébként híres emberek is volt hogy kerültek anyagilag nehéz helyzetbe és étkezés terén is be kellett osztaniuk amijük volt. pl. Jason Momoa is volt ilyen helyzetben a családjával az egyik filmje után, hiába hozott neki sikereket.
13-as vagyok, kiegészíteném, még amit írtam.
Az aki a szakmájában profi és emberileg is oké minden, akkor rövidebb, vagy hosszabb idő után a szakmai elismerés is jön, a szakmai elismeréshez meg ugye társul a hírnév is, de az szimplán csak ilyen bónusz, nem ez határozza meg az embert, hanem az az érzés, hogy a szakmám segítségével több embernek segítettem. Ez lenne a híres embereknek a lényege, és nem a reflektor fény. Aki csak gyűjti a jó pontot, mert reflektor fényben akar lenni, az igazán nem is igazi híres ember. Aki meg hivatásból dolgozik, annak meg az elismerés azért jó,mert nincs hátráltatva a munkájában, ami segítség mindenkinek. Persze jó érzés ha megbecsülik az embert ez fontos része az életnek, de az a legjobb érzés, ha ezt úgy teszi, hogy még azok is megbecsülik később akik esetleg az elején utálták, mert rájöttek, hogy az amivel foglalkozik azzal az ő életük is könnyebb. Illetve ami a még jobb érzés, ha nem irigykednek rá az emberek, mert aki irigy a másikra, és vágyna az ő életét élni, annak igazából csalódást okozna mivel, ha tudnák milyen nehézségek közepette jutott el oda, akkor eszükbe se jutott volna irigynek lenni arra akinek sikerei vannak és híres.
Olyan talán igen, aki egy bizonyos szakmában belül ismert, de nem országos sztár. Régen azt hittem, élvezném a sztárságot (nem a teljesítmény nélküli celebséget, attól irtóztam mindig is, hanem azt a sztárságot, amit tehetséggel és kemény és hasznos munkával lehet elérni), de nem bírnám azt, ami a sztársággal jár.
Biztos én vagyok túl mimóza, de sosem tudtam vállvonogatással elintézni azt, amikor vki csak azért fikáz, mert csak úgy nem vagyok neki szimpatikus, vagy azért, mert irigy vmiért, és rajtam vezeti le a dühét, ami a saját helyzetének szól. Azt sem tudnám elviselni, hogy folyton rajtam csüng mindenki tekintete, és sok rosszakaró arra vár, hogy mikor hibázom akár egy apróságban, hogy amiatt ki tudjon kezdeni és el tudjon mondani mindenféle lelketlen, rasszista stb. embernek (pedig liberálisnak tartom magam, de ez a twitter cancel culture a halálom). Hogy nem lehet egy nyugodt percem, mert követnek a fotósok, bámulnak az utcán, olyankor is odamennek autogramot meg közös fotót kérni meg követelni, amikor épp barátokkal vagy családdal vagyok egy magánrendezvényen, mert annyi kulturáltság nincs bennük, hogy akkor nem zavarnak. És azért van elég sok nagyon beteg rajongó is... amikor még egy bizonyos színháznak jobban rajongója voltam és mentünk művészbejárózni, akkor azért volt pár ismertebb enyhén elmebeteg berkeken belül. Pl. aki kikutatta a kedvenc színészének a lakcímét meg a kocsija rendszámát és ott sündörgött folyton, meg aki azért, hogy közelebb kerüljön egy színészhez, direkt összebarátkozott az adott színész vmelyik rokonával. És itt még nem is beszéltünk az agresszív zaklató rajongókról. Meg azokról, akik heccből megosztják a lakcímedet, telefonszámodat a neten, meg akik eladják 10 Ft-ért azt a sztár híroldalaknak, hogy éppen hol eszel gulyáslevest.
És akkor még nem beszéltünk a sajtóról... nem egy esetben derült ki, hogy full kamu interjúkat osztottak meg hírességekkel, vagy kontextus nélkül osztottak meg bizonyos beszélgetésfoszlányokat, vagy hogy befenyítették a sztárt, hogy "na figyi, vagy adsz nekünk interjút, vagy írunk egy kamut, dönthetsz"... meg hogy lefotóznak vkivel, és már az a szalagcím, hogy kavarok vkivel meg csalom a páromat, azért lefotóztak vkivel nevetgélés vagy táncolás közben...
Utolsó ezek ellen lehet tenni.
Pl. Superwoman szépen paródiába meséli el ezeket az ember típusokat. A sztárok híres emberek is hangot adnak a nyilvánosság előtt ennek és tesznek is ellene. Egy kissé fals az elképzelésed a híresek életéről ilyen téren. Arrol nem is beszélve egy ilyen helyzetben ha egy szociopata ujsagiro ilyet tenne akkor ugyanolyan figyelmet kapna a hires ember a testorei reszerol mint egy uralkodo csalad.A kozelebe se tudnanak ferkozni az ujsagirok.
A hírujsagos elmeletednek azert nincs értelme mert pl. Egy híres ember aki milliardos 10x meg tudna venni az ujsagiroknak a munkahelyet magyaran miert dolgozna sajat maga ellen az ujsagiro. Az ellen is tud tenni hogy egy ilyen huzas utan kozugyektol eltiltsak az ujsagirot birosag elott mivel ez mar btk.-s ügy mivel az illető korrupt. Masreszrol meg mar a munkajaval bizonyitotta az ellenkezojet. Magyaran a rajongoi lesznek akik szintén meg védik és a rágalmazók akiknek ciki lesz. Ujsagiroi hivatas lenyeget felejtik el vagy csak kellett nekik anno egy szakma es nem elhivatottan lettek ujsagirok. Az ujsagiroknak a szakmaja valojaban segito szakma ez lenne az igazi lenyege a szakmajuknak. Ebben a szakmaban a mottojuk lehetne szintén az embernek maradni mindig minden korulmenyben es az emberseg es emberiesseg szo es az hogy hagyja elni a masikat magyaran tisztelje azt a masikat es a maganéletét is az egész embert. Plane ha nemet mondanak neki.
A hires ember nem fog ilyeneknek interjut adni mert az adott interjut is kiforgathatjak az ilyen tipusu ujsagirok. Ha az ujsagiro ir egy ilyen cikket akkor a hires ember siman ragalmazasert es zaklatasert fel is jelentheti es be is perelheti az ujsagirot es az nem csak az ujsagironak presztizs vesztes hanem a hircsatornanak is. Nem csak sullyos penzeket fizethetnek de a korrupcios ugyeik miatt senki nem fog nekik nyilatkozni es csodbe mennek magyaran ha nem becsuletesek akkor elobb-utobb annak meg lesz a kovetkezmenye.
Amugy ezek mar reges reg elavult korrupcios modszerek. Pl. az angol kiralyi csalad ezt a modszert már réges-régen kegyvesztette tette és az emberek is, mivel roluk rengeteg botranyos cikk jelent mar meg es hivatalos kozlemenyben ezt vetoztak folyamatosan a sajto szovivojuk is es biztos tobbszor beperelték már ezeket az embereket ragalmazasert. A statisztikat nezd meg a botranyos cikkek is csak megsokszoroztak a rajongo taboraikat. Magyaran rengetegen szeretik oket.
Ez olyan mint a monetizalt oldal. Minden frocsoges penzt hoz a hires embernek. Superwoman ezt szépen példázza. Nem csak a monetizalt oldalt mutatta be de a birsagot is amit az fizet aki ragalmazza a masikat na es ugye buntit is kap az illeto.
Negativ marketing ez. Egy civil ember aki frocsog egy hires emberre aki mar tobb mindent tett az asztalra annal nagyobb figyelmet fog kapni, felkapott lesz lehet az ev vezeto listaja a google trends-ben is mert mindenki meg akarja védeni.
Az ilyen cselekedet nem a hires embernek ciki hanem annak aki korrupt.
16-os ezekre a dolgokra Bruce Lee már réges régen adott két frappáns választ anno. Pl. Szerintem kevesen tudjak rola hogy polihisztor volt es egyetemen filozofiat tanult es hogy az edesapja opera enekes volt. Mindenki csak a sarkany nevet tudja de hogy miert sarkany szerintem azt is kevesen tudjak. Az embereknek a profi kung fu-s csavo, ami eszebe jut rola nem az hogy bolcseleti filozofiabol is diplomazott.
Pl. Én azt vallom hogy az az igazán híres ember aki ugy híres hogy nem is híres mert csak az igazán szabad. Tehát alkot valamit aminél a figyelem kozeppontjában az van, amit alkotott es nem o maga. Magyaran a munkaja. Millio névtelen híres ember battyog a világba szabadon élve életüket, mint egy szabad madár megsem futnak utanuk sikitozva az emberek de naponta rajongoik a megalkotott termeknek vagy technologianak. Pl. A wc-papir hulye pelda de jarvany kezdeten mindenki azon parazott hogy mi lenne veluk nelkule. Az senkit nem erdekelt hogy ki fedezte fel anno. Szoval az ilyen hires emberek a tudósok, a kutatók, a feltalalok es lehetne sorolni a szakmakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!