Üdv.! Mi arra az emberre a kifejezés, aki sokat szenvedett és emiatt mások kisebb szenvedéseit semmibe veszi? lefitymálja, puhány etc. annak mi a neve? Kicsinyes az nem. Van erre egyáltalán kifejezés?
Magát a boldogságot is mások segítésében találja meg az ember. Nem az AMG Merciben az biztos. Mondjuk adrenalint meg egot ad bőven gondolom. :-) Na meg benzinszámlát.. Mellesleg egyet értek. Az alázat kicsit erős mármint ember fele. Ahogy én ezt megismertem az első adandó alkalommal beléd törli a cipőjét. Kb. Annyira szükséges megalázkodni egy embernek mint egy rottweilernek. Azonnal ő lesz a falkavezér... Tudom sok hülye terjeszti, hogy alázattal jött stb... Ezt meghagyom a szektáknak
Kölcsönös tisztelet, alapvető illem, élni és élni hagyni. Elfogadás és a feltétel nélküli szeretet amit főleg szülőknek ajánlanék a gyereke felé. Röviden.
Megalázkodom mondjuk a festészet előtt ha festek főleg. Aki elvárja, hogy megalázkodjanak előtte az már régen rossz.
#16 szerintem a megalázkodás valaki előtt az más, mint úgy általában az alázat. szerintem sem kell megalázkodni más előtt. de ilyen hozzáállásban érzem, hogy mit jelent, hogy mit jelent ha valakiben van alázat. hogy pl képes egyet hátralépni amikor az a jobb mindenkinek. szóval valahogy túllát saját magán.
Amúgy lehet ez is illik az illetőre:
Gőg: →kevélység (lat. superbia), az →igazsággal és →alázattal ellentétes vícium. A szó a gőgös ember fölvetett →fejére és előre tolt →nyakára utal. Szinonimái a dölyf, a felfuvalkodottság (a felfúj igéből, az ürességre utal), a fennhéjázás (a →héja magas röptére utal), a túlzott, alaptalan →önbecsülés és →büszkeség.
Igazad van. Csak sok az ellentmondás. Azért egy minimális önbizalom sem árt.
A második bekezdésedet pedig akár tanítani is lehetne de olyan emberről beszélünk aki nem üres. Aki már látott egyet s mást akár lehet ez egy háborút megjárt életek százait megmentő orvos. Azért többet ér mint aki lemegy a helyi ABC be kóláért azt húz is vissza mert már jelentkeznek az elvonási tünetek. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!