Miként hat ki egy nőre, ha megjön neki a menstruáció?
Dívik azt hinni, hogy ilyenkor hangulatingadozásos csokoládézabálókká válunk, ez azonban jópofa megközelítése a hónap ezen keserves szakának.
Nem minden nőnél ugyanakkora a fájdalom (múlik életmódon, stresszen stb.), de általában medenceszaggató, hullámokban rádtörő gyomorgörcsöket képzelj el ami első-második nap biztos hogy jelen van. Én pl. fizikai munkát nem is tudok ilyenkor végezni, olyan fáradékony vagyok és ha kimegy a fájdalomcsillapító hatása, normálisan sétálni sem tudok.
Mivel a menstruáció a hormonháztartást terheli, a csoki és más édes, szerotoningerjesztó dolog ilyenkor nagyon jól esik.
Az hogy ilyenkor pl. ingerlékenyebbnek tűnik a nő tán nem is csoda, fájdalmak közepette senki emberfia nem tud normálisan működni.
Én az első 2 napban magzatpózban görnyedek az ágyon, ha nem veszek be időben fájdalomcsillapítót. Olyan erősen görcsöl a hasam, hogy szédülök és hányingerem van a fájdalomtól.
Arról nem is beszélve, hogy ha elmegyek valahova tüsszenteni sem merek egy egészségeset.
Szóval jha, kihat a viselkedésemre, mert ilyenkor ingerlékenyebb és türelmetlenebb vagyok.
Kívánom a csokit, a tejszínhabot, az édeset, mint állat, a második napon viszont meghalok. Hányingerem van a görcsöktől, 2-4x megy a hasam, puffadok, gyakorlatilag a pisilés is fáj, annyira érzékeny ott lenn minden.
Plusz ingerlékenyebb, sírósabb a hangulatom, és utálok elmenni itthonról, mert parázok, hogy átázok.
Sajnos 2. nap a tampon teljesen kilőve, annyira fáj a hasam anélkül is. :(
Az első kettő (néha harmadik) napomon szenvedek, rettenetesen erős görcseim vannak (és ezt erős fájdalomküszöbbel írom), remegnek a lábaim, és rosszul is vagyok, sajnos a legtöbb fájdalomcsillapító nem is használ ilyenkor. Ha mégis, akkor alszom, és/vagy forró vizes palackkal a hasamon fekszem.
Nekem is tompul a koncentrációképességem és figyelmetlenebb is vagyok az első pár napban. Plusz nyűgös, ingerültebb és türelmetlenebb is.
A 3-4. napra viszont általában teljesen elmúlnak a fent írtak és szinte észre sem veszem, hogy még tart.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!