Ha az LMBTQ+ a felnőtt emberek közti együttlét különböző fajtát jelenti, mit keres benne a T, az I és a Questioning?
Transz
Inter (ebben nem vagyok biztos)
Queer
Ezek is ugyanúgy szexualitások mint a L G és B.
Kedves egyes, szándékosan kiemelten, hogy q, mint questioning, nem pedig q, mint queer.
A queer amúgy is értelmetlen. "Furcsa" tudja ő, hogy mitől furcsa, csak nem akarja "beskatulyázni" magát.
A questioning az identitás zavaros, neki segítség kell, nem bátorítás, hogy igenis normális.
A transz az tévképzetes. Sajnos jelenleg a tévképzetét gyógyítani nem tudjuk. De nem az a helyes, hogy hormonokkal tele tömjük és plasztikazunk neki másik nemi szerveket.
Az interszex az, akivel kitolt a biológia. Férfi és női nemi jellegekkel született. Őneki valóban kétséges a biológiai neme.
Vallom, hogy szeretni emberi jog. Semmi bajom a melegekkel, sőt támogatom a céljaikat. De ezek nem a szeretetről szólnak....
1es vagyok
Kár volt erre válaszolnom ahogy látom. Konkrétan ugyanazt gondolom egyébként amit te kérdező. Csak volt egy kérdés a betűkről én leírtam mit jelentenek.
Ez (sajnos) csak régebben jelentette a szexualitást, manapság viszont boldog-boldogtalan ide akarja soroltatni magát (az interszexeket pedig akaratuk ellenére sorolják ide a transzok)
Régebben az akronima csak lmbt volt, és még a t sem a diszfóriával küzdő emberekre utalt, hanem a transzvesztitákra (drag king/queenekre) akik a másik nem ruháit viselő homoszexuálisok.
Ezt vették át idővel a transzneműek, majd végül évtizedekkel később, a q úgy került a végére, hogy a neten közösségeket kezdtek alkotni az lmbtsek, és a magukat különcnek tartó emberek is csatlakozni akartak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!