Lehet valakinek magas az IQ-ja annak ellenére, hogy anno 8.-ba nem írt túlságosan jó központi felvételit?
Igen, lehet. Nem tudja senki, hogy mi miatt írt rosszat. Lehet hogy 5 perccel azelőtt szakított a nagy szerelmével, előző este meghalt a hörcsöge, és tiszta ideg, mert a bátyja is cukkolta és különben sem tud jól koncentrálni éles helyzetekben. Lehet, hogy épp rosszul lett, vagy megjött és végig azon stresszelt, hogy átázik-e, vagy épp azon izgult, hogy a kórházban a nagyija hogy van. Vagy épp gyászolt. Lehet, hogy előző nap elütötte egy autó a legjobb barátnőjét. Lehet, hogy hétfőn a kedvenc tanára leszúrta és azt mondta nem viszi semmire. Stb.
Szóval persze a 8-os felvételi nem zár ki semmi ilyesmit. Egyébként sem IQ teszt, teljesen más jellegű.
(Mielőtt belémköttök, nekem jól ment, semmi bajom nem volt és 85-90 pontos lett)
Persze mi az a "nem túlságosan jó"?
lehet de ha csak lustaságból nem tanult...
iq... minden olyan dolog ami az intelligenciűhoz van köze!
nem csak "logika" azaz paraszt logika!
a logika felfogó képességből is áll pl galilei is a felfogó képességével fedezte fel hogy a nap van a középpontban igen tök logikus volt de kellett felfogó képesség azaz gondolkodás !
őszintén a történelem alapján csak azoknak van/lehet magas iq-ja akik nagyon sokat gondolkodnak! nem pedig hogy hogyan írta meg a dogáját vagy épp mennyire jó tanuló a suliban...
mivel a gondolkodás az ami előreviszi az embert ha nehezebb és bonyolultabb dolgokon töri a fejét nem pedig hogy "ált iskola 8.-ban mennyire sikerült a teszt és akkor én most buta vagyok... :(" -_-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!