Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Férfiak, melyik nőtípust...

Férfiak, melyik nőtípust választanátok?

Figyelt kérdés

Belső:

1. Asszertív, kemény, büszke, makacs, férfias, karrierista

2. Behódoló, félénk, irányítható, érzékeny, kislányos, családközpontú

Külső:

Mindkettőnek ugyanaz, mint ami az ideálotok.

Melyiket választanátok?

2021. júl. 9. 21:33
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Asszertív az hogyan jön össze azzal h kemény, makacs?

A makacs az eleve önző.

Az asszertivitás vagy asszertív kommunikáció olyan tanulható kommunikációs készség, viselkedési vagy gondolkodási mintázat, amelynek során az asszertívan kommunikáló személy magabiztosan, a saját érzéseit, igényeit, szükségleteit tudatosítva, ezeket őszintén felvállalva tud megnyilvánulni érzelmileg nehéz szituációban is (tiszta önkifejezés), egyúttal képes arra is, hogy meghallgassa, felfedezze és megértse a másik fél érzéseit, igényeit, szükségleteit is (aktív figyelem, értő figyelem). Kommunikációjának célja a konfliktus megoldása, miközben minden résztvevő fél igényeit szem előtt tartja – nem hódol be, de nem is próbálja dominálni a másik felet.

2021. júl. 10. 06:50
 32/33 anonim ***** válasza:
72%

Jó ég, én nő vagyok de nagyon unszimpatikus vagy kérdező. Biztos jó a karriered, de a magánéleted egy romhalmaz lehet. Nem volt normális anyaképed, vagy esetleg apáddal voltak konfliktusok?

Én alapvetően kitartó, élesebb nyelvű nő vagyok, viszont párkapcsolatban feltétlenül odaadó, családcentrikus.

A kis fejedben a kettő gondolom kizárja egymást, tehát szerinted nem lehet egy nő gondoskodó, igazi nő otthon, és sikeres a külvilágban? Elég balf..sz dolog ezért férfiasnak hivatkozni magadra, tehát kizárni, hogy nő létedre is vidd valamire.

2021. júl. 10. 08:38
 33/33 anonim ***** válasza:

#32 Szerintem a kérdező csak két végletet adott meg. Valahol feljebb írta is, hogy direkt nem a "nőies" szót használta egyiknél sem, hisz ez nem így működik.

Alapvetően én is makacs vagyok, szeretek irányítani egy párkapcsolatban, büszke vagyok és karrierista, ugyanakkor sok helyzetben döntésképtelen és félénk.

Ebből is látszik, hogy a kettő nem zárja feltétlenül ki egymást. A kérdező csak két végletet szeretett volna felmutatni szerintem.

Az pedig, hogy romhalmaz a magánélet vagy rossz környezetben nőtt fel nem feltétlenül igaz. Nekem is normális gyerekkorom volt és most is vannak barátaim :)

2021. júl. 21. 11:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!