Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem foglalkoznak a...

Miért nem foglalkoznak a hangokat halló emberekkel?

Figyelt kérdés

A városban van egy nő, aki magában beszél és fura dolgokat csinál már évek óta. A családja nem foglalkozik vele, a többiek se. Így közlekedik naponta.

Szerintem ez nagyon veszélyes, nemcsak a többi ember számára, hanem saját magára is nézve. Pl. más könnyedén kihasználhatja az állapotát, megtévesztheti.

A legrosszabb az, hogy nemcsak ő van így, hanem többen is és nem csinálnak velük semmit.

Már nem azért, de nem kéne valamit tenni?

Ti is találkoztok hangokat hallókal? Vagy csak én vonzom őket ennyire?

Az iskolában egy hangokat halló tanár tanított, aki utált engem, magában beszélt majd röhögött az órán és senki nem tett semmit, hagyták betegen tanítani. Az egész osztály nézte, hogy mi baja van, félelmetes volt és érdekes módon én voltam számára a legutálatosabb diák, a fekete bárány. Beteg dolgokat művelt, nemcsak velem, de legfőképp ellenem tette.

A volt szobatársam is beképzelt dolgokat, ő is fura volt. Ő mellette meg már féltem aludni.

Utána a buszon is egy hangokat halló ült mellém (érdekes módon engem választott a majd 50 ember közül), a gyilkolásról beszélt mellettem, már készenlétben voltam, hogy mikor támad rám. Elsőnek azt hittem, hogy telefonál utána jöttem rá, hogy magában beszél. Ráadásul felvágta az ereit régen, mivel a csuklóján ott volt a heg. Plusz pont olyan dolgokról beszélt, amikhez van közöm. Pl. település, iskola, szakma. Az egész buszon síri csend volt és féltek az emberek. A végén meg gyorsan menekültek a buszról.

Szerintem egyszer majd egy hangokat halló leszúr engem, ki tudja miket beszélnek neki ott bent.

Ja, és ez tényleg igaz. Bárcsak ne lenne az, de kajak ennyire vonzom őket. Csúnya szóval, vonzom a bolondokat, nem is kicsit. Vagy, ha nem vonzom, akkor rám vannak küldve és ez nem vicc.

Tiszta horror sztori, már elegem van belőlük!

Legszívesebben nyitnék nekik külön egy klinikát, meg kéne őket vizsgálni. Már rosszul vagyok az idiótáktól és érdekel, hogy miket vagy kiket hallanak és hogy hogyan működik az agyuk. Érdekes kutatási témának gondolom, hátha van rá gyógymód.

2021. júl. 3. 22:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tanúsít közvetlenül veszélyeztető magatartást, akkor nincs jogi lehetőség akarata ellenére bevinni a pszichiátriára.
2021. júl. 3. 22:47
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
"Már rosszul vagyok az idiótáktól" Nem idióták, hanem betegek, amiről nem tehetnek. Ne legyél neurológus. ha így tekintesz rájuk!
2021. júl. 3. 22:48
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon naivan állsz hozzá. Ha neurológiával foglalkozol, nem volt véletlenül betegjogokról szó, ahogy a 11-es említi? Azt hiszem a 1997. évi CLIV törvény foglalkozik a pszichiátriai betegek jogairól.

Sok minden okozhatja a jelenséget, skizofrénia, személyiségzavar, pszichózisos állapotok, akár demens betegnél is jelentkezhetnek ezek a tünetek pl. egy durva Korsakoff szindrómásnál, de kiválthatja trauma, infekció, születési rendellenesség (hydrocephalus)... Mindegyik betegség és állapot annyira más területét érinti az agynak, hogy nem lehet ezt átfogó kezeléssel ellátni. Van amelyiknél nyomásnak van kitéve egy idegpálya, van ahol neuronok sérülnek, van ahol az ingerületátvivő anyagok szintjével van a gond...

Egyébként majdnem minden oktató kórház végez kutatást is, klinikát meg pont a szerteágazó problémák gyökere miatt nem lehetne létrehozni mint pl. a stroke-nál (ott sem mindegy a típusa, a lebenytünetek is eltérőek lehetnek minden egyes betegnél)

És egyes esetekben, ha van is rá gyógymód, az állapota progrediálhat egy skizonak is. A személyiségzavarral küzdőknek pl. nincs is kifejezetten gyógyszerük, olyan gyorsan képesek a drogokhoz „hozzászokni” átvitt értelmben.

Bonyolult, de inkább egy pszichiáterrel beszélgess, ne csak neurológiai szemmel nézd, mert az csak egy kis szelete a tortának.

Egyébként, ha így tartasz Tőlük, hogy kutatnál? Mi lenne Veled egy pszichiátrián? Sőt, neurológiai osztályon az aphasiás beteget is idiótának vennéd le egyből mert nem tud pl. adekvát választ adni?

2021. júl. 4. 00:09
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Magaban beszel: nem lehet,h headset van a fuleben,amit a haja takar? Vagy a melltartopantjaba van tuzve kihangositva a telefonja? En is igy szoktam telefonalni.
2021. júl. 4. 06:34
 15/17 anonim ***** válasza:
80%

Te síkhülye vagy kérdező!

Mióta hall (ismertlen) hangokat az aki magában beszél?

Elmondom: többmillió ember beszél magában a földön úgy, hogy közben teljesen ártalmatlan és egészséges.

Jah, hogy te beteg vagy. Igen, az lehet.

2021. júl. 4. 06:40
 16/17 anonim ***** válasza:
Pszichiáterek foglalkoznak velük.
2021. júl. 4. 09:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Te is b*szol rájuk, csak akkor mi ez a hiszti?
2021. júl. 4. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!