Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől alakulhat ki kisebbségi...

Mitől alakulhat ki kisebbségi komplexus?

Figyelt kérdés

Mi az?

Mi okozhatja főként?

Mik a "veszélyei", milyen befolyással lehet az illető közösségi életére?

Hogyan éli meg az illető?

2021. júl. 2. 11:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Túl kritikus szülők, túl kritikus közeg, barátok hiánya, elismerés hiánya, jutalom hiánya. Ezek mind.
2021. szept. 3. 14:55
 12/14 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem, ha nincs társaságban. Ilyenkor folyton magát elemzi; ahelyett hogy élvezné az életét, amíg lehet..
2021. nov. 10. 20:34
 13/14 anonim ***** válasza:

1. A kisebbségi komplexus önbizalomhiányból fakad, valami komkrét miatt kevesebbnek érti magát mert nem tud megfelelni bizonyos elvárásoknak.

2. Mindenkinél más az ok, előttem felsoroltak párat. Valakit elnyomnak, valaki egyszerűen pl csak elégedetlen a testének valamilyen részével annyira hogy kevesebbnek érti magát.

3. Közösségi életére szerintem annyira van befolyással hogy sokszor nem látja reálisan a dolgokat mert a komexusábol indul ki, de nyilván senkire sincs ráírva hogy kisebbségi komplexusa van ezérz csak azt vesszük észre hogy valami baja van (ez persze nem azt jelenti hogy mindenkinek akinek baja van komplexusos).

4. Rosszul éli meg mert folyamatosan frusztrált a komplexusa miatt amit mellesleg sokszor kivetít másokra.

[link]

2021. nov. 11. 21:25
 14/14 anonim ***** válasza:
Az önbizalom, magabiztosság, az kisgyerekkorban alakul ki, a környezet főlleg a szülők visszajelzései alapján. Ilyenkor alakul ki, ez a zsigeri, szinte megváltoztathatatlan önbizalom vagy önbizalomhiány, és az ebből következő félelmek, komplexusok.
2021. nov. 12. 02:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!