Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok a deviáns,...

Mit gondoltok a deviáns, öntörvényű emberekről?

Figyelt kérdés
Akik a társadalmi szabályokat nem tartják be, nem akarnak beilleszkedni.

2021. jún. 28. 23:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
Elítélem őket, de ettől nem fognak megváltozni. Felnőtt, kialakult személyiségű emberekkel pedig már nincs is mit kezdeni, mert a személyiség megváltoztatására tett kísérletekbe fektetett energia nincs arányban az elvárható eredményekkel, az esetek túlnyomó hányadában esély sincs arra, hogy megtérüljön.
2021. jún. 29. 08:44
 12/15 anonim ***** válasza:
85%
Ez tág fogalom. Ha kreatív, bohém, laza, újító, extravagánsan öltözik, vannak apró "őrültségei", szerintem az rendben van. De ha destruktív, kárt okoz, bűncselekményeket követ el, pl rongál, szándékosan megaláz vagy kihasznál, átver embereket, azt elítélem. Szóval tudnia kell, hol a határ.
2021. jún. 29. 09:09
 13/15 anonim ***** válasza:
93%

Ez amúgy elég tág fogalom, de tegyük fel, hogy nem a baltás gyilkosokról meg az erőszaktevőkről beszélsz.

„Az engedetlenség a történelmet olvasók szemében az ember veleszületett előnye. Az engedetlenség által történt az előrelépés, az engedetlenség és a lázadás által.“

Szóval ha valaki nem csak a lázadás kedvéért lázad, vagy az alapvető erkölcs ellen (ne ölj, ne egyél embert...), és nem árt senkinek, akkor szerintem tisztelendő. Én is szeretném a saját utamat járni, és nagyon erős a nyomás, hogy beilleszkedjek inkább, és ne zrikáljanak az emberek minden ok nélkül, ne csináljak magamnak plusz munkát, ne hozzam magam kínos vagy nehez helyzetekbe.

A kis dolgokba nem értem, hogy van energiája az embereknek, hogy beleszóljanak? A nagy dolgokba meg nem értem, miért gondolják, hogy beleszólhatnak, és hogy hallgatnom kéne rájuk, és esetleg ami jó volt nekik, az nekem is az?

Akinek nem inge, nyilván.

2021. jún. 29. 16:23
 14/15 anonim ***** válasza:
53%
szerintem már nem divat a deviánsozás, hiszen épp emiatt alkotunk különböző közösségi csoportokat
2021. júl. 16. 07:36
 15/15 A kérdező kommentje:
Deviáns emberek mindig lesznek, hiába vannak közösségi csoportok, nem arról van szó, hogy divat vagy nem divat.
2021. júl. 16. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!