Hogyan szokjak le a telefonfüggőségről?
Figyelt kérdés
Nagyon sokat nyomkodom. A reggelemet is ezzel kezdem, hogy belépek Facebookra stb. Ha írnak, folyton válaszolok (kivéve munkában). Ez engem frusztrál nagyon. Plusz úgy érzem állandóan nyomulok a másikra, és én irkálok neki, és ez engem idegesít. Ha társaságban vagyok, élő sem veszem a telefont. A baj az, hogyha egyedül vagyok, akkor nyomkodom sokat. Mivel tudnám magam lefoglalni? 26n2021. jún. 27. 20:35
1/3 anonim válasza:
Annyit mobilozol, amennyit akarsz. Nem ártasz másoknak.
2/3 anonim válasza:
Közösségi médiát nem használok. Szerintem több a káros hatása, mint pozitív. Másoknak lehet nem ártasz, ha magadba nyomkodod, de magadnak igen, ha túl sokat.Az agyunk eléggé rá tud pörögni ilyen dolgokra, ami nem túl egészséges.
3/3 anonim válasza:
Először keress helyette valami más dolgot, amit majd csinálni tudsz. Például keress egy olyan könyvet, ami nagyon nagyon érdekel, mert ha mondjuk leülsz helyette a tv elé, az ugyanaz. Ha ez megvan, akkor be lehet állítani (meg vannak rá appok is), hogy hány óra képernyőidő az engedélyezett (nem használtam még, de ha jól tudom, közben jelzi is, hogy már a fele letelt, stb). Ezt beállítod és helyette olvasol vagy más általad kitalált elfoglaltságot csinálsz. Ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!