Csak nekem tűnik urizálásnak, amikor a válaszolók az egyszavas válaszuk végére pontot tesznek a kihangsúlyozás végett?
Figyelt kérdés
2021. jún. 19. 17:30
15/24 anonim válasza:
Ez nem urizálás, hanem helyesírás. Ha olvasol egy könyvet, akkor az egyszavas mondatok után is van írásjel, mert így helyes.
A kedvedéért idézek az első könyvből, amit levettem a polcról:
"- Mit A családodat?
- Igen. Nem veszed a szívedre, ha utálatosak lesznek veled."
(Agatha Christie - Örök éj)
17/24 anonim válasza:
Haha, régen puccos ruhákkal, felesleges luxussal urizáltak a népek, ma már elég egy mondat végi pont.
Nohát én akkora úr vagyok, hogy kiteszek nemhogy egy vacak kis pontot, de öt felkiáltójelet is!!!!!
19/24 anonim válasza:
Igen, csak neked.........................................................
20/24 anonim válasza:
Igen. Honnan tudod, hogy hangsúlyozás végett, nem pedig az általános( egézs bolygóra kiterjedő) szabályt követve teszi ki a pontot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!