Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Rendkívül túlsúlyos hölgyek,mi...

Rendkívül túlsúlyos hölgyek,milyen hátrányai vannak a méreteiteknek,testalkatotoknak? Ér benneteket valamilyen diszkrimináció azért,mert nagyon kövérek vagytok?

Figyelt kérdés
A fat accept támogatója vagyok,s kíváncsi vagyok rá,kinek milyen hátrányai vannak a túlsúlya miatt. Nem duci hölgyekre gondoltam,hanem a rendkívül túlsúlyosakra.

2021. jún. 19. 12:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem inkább gyermek korban értek megpróbáltatások gúnyolódtak velem a többiek,nekem az a tapasztalatom hogy felnőtt korban már ritkább, bár sajnos vannak kivételek volt olyan is amikor nem vettek fel irodába dolgozni,de előtte a telefonban meg volt beszélve hogy felvesznek de amint megláttak kereken megmondták hogy ők csinos kolléganőket keresnek... Pedig mi ugyanúgy emberek vagyunk mint a vékonyak és ugyanúgy vannak érzéseink...
2021. jún. 20. 07:47
 12/18 A kérdező kommentje:
Igazad van,ez is azt bizonyítja,hogy a kövér nőket hátrányos megkülönböztetés éri. Miért szégyen kövérnek lenni?
2021. jún. 21. 14:06
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én csak fiatal felnőttként lettem igazán komolyan túlsúlyos. Viszont tiniként mindenki piszkált, mert korábban értem, és nőiesebb alkatom volt, nagy fenékkel. Addig piszkált az egész környezetem (élen édesanyámmal), hogy brutális testképzavarom lett, és 65 kilósan undorítónak és kövérnek kezdtem magam látni. Visszanézve a fotókat a mai napig nem értem.

Most, közel dupla ekkora súllyal (alacsonyabb termethez) még mindig jobban érzem magam mint tizenévesen. Már elértem azt a határt, hogy nem érzem jól magam a bőrömben, és próbálok tenni érte hogy egészségesebb legye. Felerősödtek az eddig nagyjából tünetmentes/rejtett egészségügyi gondjaim (pajzsmirigy, pcos, emésztési zavarok, IR), 20 fokban is izzadok, kidörzsölődnek a combjaim, és nagyon kevés helyen kapok magamra normális ruhát. Nem merek már az emberek szemébe nézni, nem bírom a vádló tekinteteket, és a kéretlen "jótanácsokat", beszólogatást, főleg a saját családomtól. :( Ezek nélkül is pont elég nehéz egy teljes életmódváltás. Ha elérek valamit, a családomtól mindig csak a negatív kritikát kapom, sosem elég jó, sosem kapok elismerést és támogatást. Szerencsére a barátaim és a kollégáim támogatnak, és örülnek minden kis sikeremnek. :)

2021. jún. 21. 21:55
 14/18 anonim ***** válasza:
30 éves korom óta küzdök súlyproblémával, 170 cm magassággal, 70-90 kg között jojózva, most éppen 82 kg-osan. Ez még nem az a kategória, amiért ujjal mutogatnának az emberre, de tény, hogy sok dologgal már ilyen súlynál is küzdeni kell. A ruhaboltokban 46-os méret felett ritkán van bármi, a kifejezetten nagy méretekre specializálódott boltok viszont aranyárban mérnek mindent. A combok kidörzsölődése nagyon kellemetlen, amire ugyan találtam megoldást: spéci, kidörzsölődést gátló krém a Ddecathlonban és rövid, szoknya alá felhúzható harisnya az Ulla Popkenben, de ebben a nagy melegben még így sem kényelmes. Általában izzadékonyabb az ember, gyakrabban kellene tisztálkodni. Az igazán túlsúlyosaknak az lehet nagyon megalázó, hogy nem férnek el a repülők keskeny folyosóin, ülésein, nem éri át őket a biztonsági öv, egy wellness-szállodában kinézik őket a medencéből (már ha egyáltalán fel mernek húzni fürdőruhát), nem bírják el őket a műanyag bútorok, napozóágyak, nem férnek be az aprócska zuhanykabinokba. Az emberek többsége nem bunkó, nem mutogat ujjal, nem alázza meg kövér embertársait, de ha 20 kg plusszal a fent felsoroltak kényelmetlenek, akkor pokol lehet azoknak, akik 50-60 kg pluszt cipelnek magukon.
2021. jún. 25. 16:30
 15/18 anonim válasza:
100%
Én ismerek olyan 150 kilós csajt , aki arrogáns és beképzelt. Eleinte kedveltem , de mióta ő nevez mindenféle csontosnak meg gebének a hátam mögött , azóta nem beszélek vele .
2021. jún. 27. 23:59
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Kedves egyes, ahhoz is jogod van, hogy az én adómból fenntartott egészségügyet igénybe vedd, olyan problémák miatt, ami a lustaságod következménye?
2021. júl. 4. 19:37
 17/18 anonim ***** válasza:
71%

#16.

A túlsúlyos emberek is fizetnek adót.

2021. júl. 4. 20:16
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 16-os, 14-es vagyok. Nem tudom, mennyi adót fizetsz, de ha többet, mint én, akkor csalsz...

Lehet az elhízottat lustának nevezni (bár van az a túlsúly, ahol megmozdulni is nehéz már), a probléma sokkal komplexebb. Tudom, nehéz elhinni, de sokan időhiányosak. Főleg azok a nők, akiknek családja és munkahelye is van, akik minden áldott nap lehúznak több műszakot a fizetett munkájuk mellett, éjfélkor esnek be az ágyba és nagyjából hajnali 4 és 5 között tudnának időt szakítani egy kis testedzésre.

Abban az országban, ahol a lakosság fele-harmada bagózik és/vagy keményen piál, leszokni képtelen vagy még csak meg sem próbálja, ellenben az ő egészségügyi panaszait is el kell látni a közösből (és mindezt úgy, hogy bizonyítottan rongálja a környezete egészségét), senkinek sem dörgölném az orra alá, hogy milyen alapon veszi igénybe az én adómból is fenntartott egészségügyet.

2021. júl. 5. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!