Rendkívül túlsúlyos hölgyek,milyen hátrányai vannak a méreteiteknek,testalkatotoknak? Ér benneteket valamilyen diszkrimináció azért,mert nagyon kövérek vagytok?
Én csak fiatal felnőttként lettem igazán komolyan túlsúlyos. Viszont tiniként mindenki piszkált, mert korábban értem, és nőiesebb alkatom volt, nagy fenékkel. Addig piszkált az egész környezetem (élen édesanyámmal), hogy brutális testképzavarom lett, és 65 kilósan undorítónak és kövérnek kezdtem magam látni. Visszanézve a fotókat a mai napig nem értem.
Most, közel dupla ekkora súllyal (alacsonyabb termethez) még mindig jobban érzem magam mint tizenévesen. Már elértem azt a határt, hogy nem érzem jól magam a bőrömben, és próbálok tenni érte hogy egészségesebb legye. Felerősödtek az eddig nagyjából tünetmentes/rejtett egészségügyi gondjaim (pajzsmirigy, pcos, emésztési zavarok, IR), 20 fokban is izzadok, kidörzsölődnek a combjaim, és nagyon kevés helyen kapok magamra normális ruhát. Nem merek már az emberek szemébe nézni, nem bírom a vádló tekinteteket, és a kéretlen "jótanácsokat", beszólogatást, főleg a saját családomtól. :( Ezek nélkül is pont elég nehéz egy teljes életmódváltás. Ha elérek valamit, a családomtól mindig csak a negatív kritikát kapom, sosem elég jó, sosem kapok elismerést és támogatást. Szerencsére a barátaim és a kollégáim támogatnak, és örülnek minden kis sikeremnek. :)
#16.
A túlsúlyos emberek is fizetnek adót.
Kedves 16-os, 14-es vagyok. Nem tudom, mennyi adót fizetsz, de ha többet, mint én, akkor csalsz...
Lehet az elhízottat lustának nevezni (bár van az a túlsúly, ahol megmozdulni is nehéz már), a probléma sokkal komplexebb. Tudom, nehéz elhinni, de sokan időhiányosak. Főleg azok a nők, akiknek családja és munkahelye is van, akik minden áldott nap lehúznak több műszakot a fizetett munkájuk mellett, éjfélkor esnek be az ágyba és nagyjából hajnali 4 és 5 között tudnának időt szakítani egy kis testedzésre.
Abban az országban, ahol a lakosság fele-harmada bagózik és/vagy keményen piál, leszokni képtelen vagy még csak meg sem próbálja, ellenben az ő egészségügyi panaszait is el kell látni a közösből (és mindezt úgy, hogy bizonyítottan rongálja a környezete egészségét), senkinek sem dörgölném az orra alá, hogy milyen alapon veszi igénybe az én adómból is fenntartott egészségügyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!