Anyagi kár, vagy emberi épség?
Valaki összetörte a kocsidat, és akkora pofája van, hogy még neki áll feljebb, mikor ki akartad vele fizettetni a kárt, vagy hogy született ez a kérdés?
Ha meghalt volna talán nem hajtanám le a rokonain a kárt, de így hogy semmi baja simcs, mégis milyen alapon nem fizetné ki a kocsit?
Gyakorlatilag igen. Illetve a felesége belémállt, hogy önző vagyok, amiért a kocsival vagyok elfoglalva, ahelyett hogy örülnék, hogy a férje megúszta ép bőrrel. Milyen ember vagyok én, hogy egyáltalán foglalkozom a kárral...
Persze örülök, hogy semmi baja nem lett, de engem nagyjából 1,3 milliós kár ért, így nem tudok ennek örvendezni két naponta és a mai napig nem érkezett felajánlás arra sem, hogy egy részét kifizeti, nemhogy az egészet...
Persze én vagyok a hülye, hogy kölcsönadtam. Jó kis tanulópénz és egy őszinte baráti kapcsolattal kevesebb.
Ez van, csak kíváncsi voltam, hogy más hogy látja a helyzetet és nem akartam leírni a szitut, hogy független válaszokat kapjak.
Kérdezd meg tőle, hogy ha a fűnyíródat kéri kölcsön, s töri össze, akkor azt se fizetné ki?
Vagy ha kér egy pohérkészletet egy bulira s részegen eldobigálják az egészet, azt se fizetné ki?
Próbálna meg valami hivatalos helyről elkérni valamit, s használhatatlanul visszadni... (Nagymamámnak pl a Caritas-tól kértünk volt járókeretet. Ennek meg amúgy bérteti díja is volt, nem adták oda a két szép szemünkért.)
Ha saját hibából balesetezett nem annak kell örülni, hogy semmi baja, hanem fel kell háborodni azon, hogy hogy lehet ilyen veszélyes állatnak jogsija.
Durva példa, de ha rájuk gyújtod a házat és sikeresen kimenekülnek, akkor ők megelégednének annyival, hogy legalább nem esett bajuk, ne foglalkozzanak azzal, hogy nincs többé tető a fejük felett?
Baleset volt, nyilván van róla jegyzőkönyv, amiben benne van, hogy ki vezette az autót. Ha más nem, azzal fel kell keresni egy ügyvédet, aki elmondja, mik a lehetőségeid, hogy visszakapd a pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!