Mi számít magánéletnek? Egy beszélgetés során hol húzzuk meg a határt?
Szeretném tudni mi az amit már ne kérdezzek meg másoktól mert nem az én dolgom, és én se beszéljek róla, mert nem szeretném a szennyest kiteregetni.
Hol kezdődik az a bizonyos pont?
Igaz.
Itt most egy szimpla ismerősi kapcsolatra gondolok ahol még nincs letisztázva hogy mi fér bele, mi nem fér bele.
Családnál és barátoknál szerintem egyszerűbb. Mert ott már kialakul.
Hát, nem tudom. Én mindig nyitott voltam, ha valakivel beszélgettem, érdeklődtem, magamat adtam.
Sorra tiltottak le az emberek. Szóval, ha nem akarod, hogy ignoráljanak, inkább nyomd el magadban minden kíváncsiságodat, és mint egy elcseszett gép, kérdezd unalmas témákról, ugyanis az emberek mindenen megsértődnek.
Vagy pedig vegyél kutyát, és rájössz, mennyivel értelmesebb.
Szimpla ismerősi viszonynál nem beszélek:
- családi, párkapcsolati problémáimról;
- szexuális életemről;
- világnézetemről;
- politikai véleményemről;
- anyagi helyzetemről, fizetésemről.
És nem megyek bele lelkizésekbe sem.
Egészségi problémáimról csak nagyon körülhatárolt esetekben: pl. ha fogammal van gond, arról beszélnék, ha derekam fáj, akár arról is, de altesti problémáimról (ha lennének) biztos nem.
Amiről beszélnék vagy kérdezném a másikat: időjárás, hétvégi program, hétköznapi apró-cseprő dolgok, gyerekekkel kapcsolatos dolgok.
Ezt a két személyiség tudatalattija dönti el. Nektek kell érezzétek egymásból, magatokból, meg a helyzetből, hogy mi milyen formában fér bele.
Én mindent mondok mindenkinek, és még nem volt belőle baj. Sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!