Előre tudom, hogy le leszek pontozva, a hozzászólásokból látszik, mennyire rasszisták vagytok.
#1.: Ha valaki indítana egy “fehérek élete számít” mozgalmat, nem rasszistának nézném, hanem rendkívül ostobának. Ilyen mozgalomra ugyanis nincs, és SOHA nem is volt szükség. A fehér embereket soha nem érte hátrányos megkülönböztetés a bőrszínük miatt, soha nem voltak elnyomva, soha nem ítélték meg őket a színük alapján. Ha létrehozna valaki egy ilyen mozgalmat, mégis mivel kapcsolatban harcolna? Milyen jogokat szeretne elérni? Nekünk mindenünk megvan, a bőrszínünkkel kapcsolatban mégis mi másért kellene küzdenünk?
Én 19 évesen költöztem ki az USA -ba, egyetemre. Előtte nekem is sokat magyaráztak a magyar ismerősök (akik életükben nem láttak még fekete embert) arról, hogy a feketék rosszak, tartsak tőlük, ne bízzak meg bennük. Az itt eltöltött éveim során mindössze egyetlenegyszer kötött belém egy fekete bőrű srác, és ő sem egyedül volt, hanem egy ázsiai és két fehér emberrel. Ezzel szemben azonban megannyi atrocitás ért fehér emberektől, egyik ilyen alkalommal, mikor egy csapat fehér férfi belémkötött az utcán, két fekete srác sietett a segítségemre, holott elhihetitek, előttük jópár fehér is észrevette, hogy megtámadtak, de őket nem érdekelte.
Úgyhogy egyszerű onnan, Magyarországról beszélni arról, hogy mi bajotok a fekete emberekkel – úgy, hogy valószínűleg életetekben még eggyel sem találkoztatok. Itt Amerikában pedig a többség jobban fél a fehér férfiaktól, mint a feketéktől – az általuk elkövetett bűncselekmények száma is nagyobb.
Úgyhogy a BLM -ről azt gondolom, hogy az egyik legértelmesebb összefogás, ami valaha létrejött. A mozgalom kezdete óta sokkal több olyan esetet látok, amikor a feketékkel szemben elkövetett indokolatlan előítélet miatt a fehérek közbelépnek, hogy segítsenek, így már csak ezért is megérte az a sok tüntetés.
"Itt Amerikában pedig a többség jobban fél a fehér férfiaktól, mint a feketéktől – az általuk elkövetett bűncselekmények száma is nagyobb."
Az egyik 6,5%-a a társadalomnak, a másik pedig legalább 30%. Én is mindig leállok vitázni rasszista emberekkel mocskos libsiként, de azért ne csúsztassunk a tényekkel.
Amit leírsz, azzal maximálisan egyetértek.
De ettől még nem egy tolvajbandára kellene bízni a mozgalom vezetését, akik csak lenyúlják a jó célra gyűjtött pénzt, úgyhogy a szorosan vett "BLM mozgalmat" nem tudom támogatni. Egy normális, nem lehúzós antirasszista szervezetet simán, mert fontos munkát végeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!