Miért van egyre több férfiatlan férfi és nőietlen nő?
Szerintem az egyre aggresszívebb feminizmus miatt.
A társadalomból minden maszkulinitást ki akarnak taposni, egy szemezésért képesek szexuális bántalmazónak titulálni (ha nem vagy az esetük), de közben elvárás, hogy legyen jogsid, kocsid stb.
Az elmúlt pár évtizedben akkorák lettek a jogai a nőknek itt Európában, mint még soha a világtörténelemben. Ez egyáltalán nem baj, sőt, csak évezredekig előtte meg elsősorban patriarchális berendezkedésű társadalmak voltak (amik általában működtek is), és évezredes beidegződéseket, társadalmi normákat nem lehet hatékonyan századannyi idő alatt megszüntetni.
A másik nagy felelős a béke, és a történelem többi korszakához képest az átlagember nevetségesen magas életszínvonala (elsősorban Nyugaton, de azért valljuk be, jó szakmával itt is meg lehet élni). Az embereknek már nem az az elsődleges baja, hogy egy barbár horda mikor égeti fel a termést, mikor jön a földesúr a terméshányadért, mikor hívja be a király az összes fiúgyereket katonának, hanem a társadalom új problémákat generált magának, amiken lehet csámcsogni.
Mind magánéleti, mind társadalmi síkon egy kis kellemetlenségről (pl. üvöltő gyerek), rendellenességről (pl. valaki nehezebben oldódik fel társaságban, nem sikeres a nőknél etc.) napokig tudnak vitatkozni egyesek, itt is.
A fent írt példákkal élve, régen egy pofonnal/büntetéssel jelezték a gyereknek, hogy na elég (=nevelték), ma elviszik gyerekpszichológushoz. A nőknél sikertelen srácot lassan már alapból incelként definiálják, és ezer meg egy megalázó dolgot írnak róla (itt is), úgy, hogy hiába akár csak online térben lett feltéve a kérdés, és mondjuk a válasz nem nekem szól, néha élni sincs kedvem pár hozzászólástól.
Én úgy gondolom, hogy a mai nyugati társadalom egy válság küszöbén áll. Ez lehet gazdasági, természeti, vagy éppen katonai válság - nyilván egyik sem jó -, a válság során valószínűleg a káosz után remélhetőleg rend terem a fejekben, és a preferenciák is megváltoznak. Értsd: nem az lesz a top prioritás a társadalomban, hogy pl. villany dodzsemeket fejlesszenek a belvárosokba, hanem -főleg a csökkenő népességű- országok lakhatási válságát megoldják. Csak egy példa.
20-30 évet adok neki, és az európai, ill. amerikai társadalom a jelen formájában nem fog létezni. Át fognak alakulni. Mindezt azért, mert jelenlegi formájukban hosszútávon nem fenntarthatóak.
Egyébként aki tud angolul, nagyon tudom ajánlani a Whatifaltist csatornát YouTube-on. Ezek a videók tulajdonképpen egy történész elmélkedései, de vannak nagyon érdekes gondolatmenetei, amit érdekes lehet végighallgatni.
Egyik kedvenc videóm tőle a "Why is the World crazy right now?" c. videó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!