Szerintetek létezik szerencse?
Sziasztok. Egy viszonylag érdekes dolog foglalkoztat egy ideje, hogy valójában létezik -e szerencse?
Az én személyes gondolatom az az, hogy nem.
Például, ha meg nyersz egy lottót, akkor nem szerencséd volt, hanem a számok a Te döntéseid voltak.
Ha balesetet szenvedsz, és túléled, az is valószínűleg nem szerencse volt, hanem az autó "tökéletessége"
Nektek erről mi a véleményetek?
Ugye szokták mondani, hogy ne öld meg a pókot mert szerencsét hoz, de szerintem a saját döntéseink/cselekedeteink befolyásolják a végeredményt.
Manapság már mindenre rámondják, hogy szerencséd volt, holott szerintem ez egyáltalán nem igaz.
21/F
A szerencse egy absztrakció, ember alkotta fogalom.
Ahogy az első is mondta, olyan kedvező kimenetelekre mondjuk, melyek előzményeire nem lehettünk (vagy csak részlegesen) hatással.
Hát,szerencse egy fogalom,például:
Budapesten mész normálisan,és az egyik hülye autóst 50-nel elüt ,az piros ellenére,és túléled.
Akkor szerencséd volt,mert pár kar-borda és láb törésen kívűl nem lesz semmi bajod.
Vagy enyhébben:
Mondjuk nyersz az ötös lottón fél milliárd forintot,akkor meg mégis szerencséd volt,mert ötös lottó nagyon nehéz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!