Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nagyon motiválatlan, lusta és...

Nagyon motiválatlan, lusta és kitartástalan vagyok a tanulásban, meg mindenben. Hogyan változzak meg?

Figyelt kérdés
Főként a tanulást említeném, mert ahhoz kell legtöbb kitartás. Nagyon szeretnék megtanulni programozni, de a három fent említett tulajdonságom nagyon erősen megfékez ebben. Egy ideig csináltam, sikerélmény folyamatos, sokat gyakoroltam. Egyszer csak jött egy nap hogy ok nélkül semmihez nem volt kedvem, csak feküdni és lustálkodni, csak az alvás meg a kajálás. Na onnan kezdem hanyagolni a tanulást is. Nem tudom betartani a rutint, a rendszerességet. Iszonyatosan lusta vagyok, már sok éve és úgy látszik hogy ez a véremben van és szinte lehetetlen a változás. És ez nem csak a tanulással van így hanem mindennel. Néha lusta vagyok egy széket arréb rakni.
2021. jún. 8. 20:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nem ezek kellenek amit írsz. Hanem pl megfelelő környezet.

Amit rutinról írsz az olyan, hogy mindig borul és attól erősödik ha visszatér. Szerintem rakd fel a telódra a habits nevű kis appot. oda feltudod vinni a fázisokat ahogy felakarod építeni a napot. Mit csinálsz ha kikelsz az ágyból, után stb. ÉS pipálgasd. Észrefogod venni hol borulsz és tudsz majd javulni.

Meg ha számítógépen akarod, akkor ott nagyon fontos, hogy ne terelődj el. Szerintem rakd fel ezt: coldturkey. és állítsd be úgy, hogy ne legyen semmi kisértés.

Sezrintem ez jó alap.

Ez a lustaság, meg akaraterő, meg ilyenek ezek kicsit misztikus dolgok. nem olyan lényegesek. a motivációnak meg annyi elég lehet, hogy néha gondolj a hosszabb távú céljaidra. de közben meg csak a napi lépésekre. mert változást évek alatt tapasztalsz majd.

2021. jún. 8. 20:41
 2/4 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:

Kicsit én is ilyne vagyok, bár nem a tanulásban feltétlen.

Én úgy motiválom magam, hogy belegondolok, hogy ha az adott dolog kész, megvan, pipa, mennyivel jobban érzem magam, nyugodtabb vagyok, nem rágom magam, hogy hú-ezt vagy azt kéne.

A magam lelki nyugodalma nekem nagyon fontos, szóval ezzel nagyon ösztönözhető vagyok.

Meg jó másokhoz mérni magam, hogy na, én már itt-vagy ott tartok, de jó nekem.

2021. jún. 8. 20:46
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Mert fejben megvan az akarat és az elképzelés hogy keményen megdolgozzak valamiért amiért pénz jár, vagy megtisztelés, de sajnos nem teszek érte
2021. jún. 8. 20:55
 4/4 anonim ***** válasza:

#3 na jó, hogy értsd programozósabban. Tekints ezt úgy mint egy levezetést, egy következtetést, vagy egy kód futását. Ha nem megy az nem azért van, mert nem akar futni :D Hanem azért mert valami hiányzik az előfeltételekből, amit pótolni kell, vagy másképp kell csinálni. Szóval lényegében kezeld ezt is egy algoritmusként. Keresd meg miért nem fut hol mi hiányzik és rakd rendbe. És ne ábrándozz, hogy mi van az akaraterővel. Annyira figyelj csak, hogy miként tudsz végig menni egy napodon úgy ahogy akarsz.

csinálj egy órarend szerűséget előre a hétre. legyen meg hogy néz ki a napod, mikor akarsz lefeküdni. az alvás az egész alapja. evés a másik alap. Legyen egy reggeli és után már csak ebéd, és utána csak vacsi. ne egyél közte. ez fontos duplán. egyrészt mert szétviszi a figyelmet. másrészt meg az emésztés lefáraszt.

és lehetőleg tornáz kicsit reggeli előtt.

szóval így legyen meg a szerkezet. és akkor tudod figyelni mi sikerül mi nem.

2021. jún. 8. 21:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!