Mit tudnátok javasolni valakinek, akit mindig eltaposnak az életben? Légyszi építő jellegű kritikát írjatok
Az a baj, hogy én nagyon nem szeretek embereket bántani. Igen, sajnos rendszerint inkább konfliktuskerülő vagyok, és inkább engedem a másiknak, hogy legyen az, amit ő mond.
De amúgy vissza tudok vágni, csak ahhoz hatszoros erőt kell venni magamon, nem tudok olyan flegma nem érdekel stílusú lenni.. hanem magamra veszem az egészet, hogy most miért kell belém rúgni? Mégis kinek ártottam?...
Első lépés: Testtartás. Húzd ki magad! Hát egyenes, vállat hátrafeszíteni állat kissé felszegni! Lássa a sok csicska, hogy veled nem lehet szívózni!
Második lépés: Önbizalom. A szöveged alapján nincs belőle túl sok, ezen dolgoznod kell.
Harmadik lépés: Határok. "mindig próbálok mindenkit megérteni" Felesleges, csak szétforgácsolod az erőfeszítéseidet. Azoknak tartogasd az együttérzésed, akik tényleg fontosak.
Tinik: Itt nem írtad, mi a konkrét probléma, a lázadó korszakát éli a húgod. Ne foglalkozz vele, hadd menjen párszor a falnak.
"Eléggé el vagyok keseredve, mert kedves empatikus embernek gondolom magam, mindig próbálok mindenkit megérteni (vallásos alapon is)"
Anélkül,hogy a vallásodat becsmérelném,a probléma az,hogy ez a hozzáállás-bár szép lenne-de nem működik ebben a világban.
Saját bőrömön is tapasztaltam.Alapban igyekezz a békére törekedni,amikor meg benne vagy különböző szitukban tanulj belőlük,a naivságot igyekezz elvetni.Kötekedő,téged szándékosan bántó emberrel ne legyél empatikus,ha bánt valami mond el neki,és hagyd ott,mint ló a sz..rát.Ha bűntudatod van,azt is le kell vetkőzni,ne hagyd,hogy győzzön,mert ez nem erkölcsi erény.Helyette gondolkodj következetesen és logikusan.A bántó emberek is azért vannak itt a Földön,hogy tanuljanak.Ha nem mindenki mond nekik igent,nem fognak belehalni,meg kell tanulniuk padlót fogni,és nem mindenkin átgázolni.Ha meg nem tanulnak belőle,ő sorsuk!
6-os: köszönöm szépen a választ!
Igen próbálom így felfogni a húgomat. Próbálkozom folyamatosan, hogyan tudnám a mostani énjét egyre jobban megérteni, kezelni.
Hmm ez így lejött az írásomból, hogy szorongó vagyok? Jól beletaláltál, járok is pszichomókushoz, szorongásos depivel. És igen, van mit kezelni, sajnos.
7-es: Ezt én is tapasztaltam. Huu volt, hogy a végtelenségig odaadtam minden erőmet kedvességemet évekig, és a végén semmi de semmi jó nem származott belőle. Teljesen elfogytam akkor. Ez egy jó felfogás, amit írtál, próbálom is egyre többet alkalmazni :-) Köszönöm!
8-as: Az tuti :D Az nekem is jó volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!