Miért van a legtöbb ember meglepődve azon, hogy cigány létemre nem a mulatós zenét szeretem? Olyan nagy csoda ez? :D 19/f
Sosem bírtam az ingyenélő szia uram tarhálós társaimat :D Meg amúgy sem olyan környezetben nőttem fel, hogy nekem ez legyen a természetes...
Mindenki akit újonnan ismerek meg rendesen meg vannak lepődve, hogy nem a mulatóst meg a rappet nyomatom...
Amiket én szoktam hallgatni: Slipknot, Bring me the horizon, aws, Manson, System of a down, Mudfield, Téveszme....
Ennyire fura ez, hogy az ilyen zenéket kedvelem? :D
Én is ismerek cigány rockert, nem nagyon meglepő így szerintem. Csak ugye a legtöbb cigány a mulatós, sirató, tabis vagy ép a rap zenét kedveli.
Akiket meg felsoroltál azok annyira megint nem meglepőek. Ha egy cigány odaállna elém, hogy ő divizio88, archívum, vendetta, egészséges fejbőr vagy hasonló zenéket hallgat, na azon meglepődnék.
De a cigányok is ugyan úgy különbözőek ízlésileg, mint a többi ember. Van akinek a rock tetszik vagy a metál, van aki meg jobban szereti a kimondott cigány zenét.
Sőt... Én inkább rocker vagyok, de van egy cigány ismerősöm, aki ha gitározott vagy dobolt*¹ és mellé énekelt az kimondottan tetszett.
*¹: nem igazán tudom milyen hangszer az. Egy ilyen láda, amire rá kell ülni és úgy ütni. Elég szép hangzása volt, a srácnak meg jó ritmus érzéke.
Azért nehogy azt hidd, hogy zeneileg olyan kifinomult lennél, mert populáris keményrock-ot/metált hallgatsz.
Pont, hogy átlagos vagy.
Van azért olyan cigány (származású), aki valóban zeneileg odatette magát, képezte magát, és már fiatalon is olyan Jazz zenei körökbe került, illetve olyan SAJÁT kompozíciói voltak, amit egy jó, közel ideális családból származó ember is megirigyelne.
Ő Oláh Kálmán : https://www.youtube.com/watch?v=I0uynSPE1Yg
Most meg már egyetemi professzor, lényegében a "hierarchia" csúcsára került fel.
De ilyen cigányból sajnos millióból két-három van (akkor is kb. ugyanabból a családból) van, kb. 50 évente egyszer. =(
Nagy kedvencem volt tőle a polimodális blues : https://www.youtube.com/watch?v=EL94M5CZEFg
Egészen fiatalkori kompozíciója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!