Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha 29 éves koromig nem oldotta...

Ha 29 éves koromig nem oldottam meg az életem, akkor már ezután sem fogom?

Figyelt kérdés
Kiváló adottságokkal indultam, de fokozatosan nagyjából mindent elrontottam az életemben. Semmi mellett nem köteleződtem el, nincs szakmám (van állásom, de nem túl jó), nem alakult komoly párkapcsolatom, nincs közösségi hálóm, csak inkább laza kapcsolatok. Fizikailag és mentálisan ellustultam, árnyéka vagyok 10 évvel ezelőtt önmagamnak. Nem tudom például, hogy ha beülnék egy egyetemi padba, akkor mennyire lennék képes koncentrálni, mert nem túl jó a rövidtávú memóriám és nagyon ingatag vagyok érzelmileg. Tulajdonképpen kicsit olyan állapotban vagyok, mint egy félig leépült drogos, noha soha nem drogoztam. Ebből még vissza tudom hozni magam, vagy már ilyen fogok maradni?
2021. máj. 25. 14:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ne viccelj, hogyne tudnál kimászni ebből?! Én 45 voltam, amikor új, a korábbitól totál eltérő munkát kezdtem, azóta felépítettem azt az életemet is (megvan még a másik is :) egy nem elég:))) 2 éve egy baleset után kezdtem el futni. Amikor a baleset történt 2 hónapig mozdulni sem tudtam. Az anyám 76 évesen spanyolul tanul :) Nyugi, menni fog, lépésenként, apránként. Minden nap gondolj arra, ami voltál, és ami újra lenni akarsz. MIndent rendbe lehet hozni, amit az ember elrontott. Megkereshetnéd az okokat, amik ide vezettek, és akkor tudni fogod, hogy mit kéne másképp csinálni. Ha magadtól nem tudsz rájönni, kérj segítséget, ha olyan barátod nincs, akiben megbíznál, esetleg a családból. Keress valamit, aminek örülni tudsz, amivel szívesen foglalkozol - még az is lehet, hogy azzal pénzt is lehet majd keresni. És ma már annyiszor váltanak az emberek az életük során, nem az van, mint régen, hogy elkezdtél valahol dolgozni és onnan mentél nyugdíjba - nem gond, ha most "választasz pályát" :))))
2021. máj. 25. 16:46
 12/19 A kérdező kommentje:

Igazából annyi, hogy nem nagyon hiszek benne, hogy fog változni bármi. Meg nem is nagyon okoz már örömet semmi, nem tudom, miért kéne változtatnom. Pl. iszonyat nehéz rávennem magam, hogy sportoljak bármit, és mindig félbehagyom, mert nem okoz örömet, viszont nehéz. Mindennel így vagyok. Bármi, ami előrevinne, az napi gyakorlást igényel, de nincs erőm és kedvem gyakorolni, mert nem érzem, hogy mitől jó. Társaságom úgyse lesz, házibulikba úgyse hívnak, lányokkal úgyse fogok tudni ismerkedni, pedig ezek a dolgok adnának igazából erőt. Ha oldódni tudnék emberek között, meg azt érezném, hogy érdeklem őket, és megváltoznék ennek hatására. Az, hogy most papírt szerezzek valamiről, nem tesz annyira boldoggá. Azt csak az élet velejárójának érzem, ahogy azt is, hogy állandóan mozogni kéne, mert különben a testem leépül. De nekem ez igazából nyűg. Tulajdonképpen az az állandó megélésem már vagy 15 éve, hogy csak kötelezettségek vannak az életben, ezt is kell, azt is kell, de hogy MIÉRT kell, meg hogy mikor jön az a rész, amiért érdemes élni, azt nem tudom. Nincsenek meg és nem voltak meg azok az emlékezetes pillanatok az életemben, amikor azt éreztem, hogy szabad vagyok, jól érzem magam, meg tudom szerezni, amit akarok, vannak, akiknek számítok.

Pl. az erőt adna, ha lenne olyan társaságom, ahol hetente összeülünk és közösen csinálunk valamit, elhívnának házibulikba, táborokba, ahol lehetne ismerkedni. Ha lenne körülöttem egy igazi közösség, ahol figyelnek egymásra az emberek.

Pszichológussal is próbálkozom állandóan, de nagyon idegesít, hogy mindig olyan kérdéseket meg visszajelzéseket adnak, ami számomra azt árulja el, hogy abszolút nem értik a helyzetemet. Sokszor hallgatok Pál Ferit, és mindig azt érzem, hogy többet értek meg magamból egy hanganyag után, mint 10 ülés után egy pszichológussal. Nagyrészt PF által meg magamtól jöttem rá arra, hogy mik a valódi gondok az életemben. A pszichológusokkal mindig banálisak a beszélgetések, meg mindig a jelenre akarnak fókuszálni, nem értik, hogy vannak olyan sebek a múltban, amiket fel kellene dolgozni ahhoz, hogy meg tudjon változni az életem.

2021. máj. 26. 08:56
 13/19 anonim ***** válasza:
Pont iskolában aminek "nem látod értelmét" lenne a legnagyobb esélyed olyan barátokat szerezni mint amilyenekre vagysz...
2021. máj. 26. 11:45
 14/19 kockagolyo válasza:
#8, ez az összefüggés engem is érdekelne. Hasonló cipőben járok mint a kérdező és tudom magamról hogy alacsony a vérnyomásom, pulzusom, meg úgy minden ehhez tartozó izém.
2021. máj. 26. 16:26
 15/19 anonim ***** válasza:
"Csak" az emberi kapcsolatok hiánya ami téged tönkretesz jelenleg, de ezen mindig lehet változtatni, válts olyan munkahelyre ahol sok emberrel kerülsz kapcsolatba, és kezdj el ismerkedni akár randi oldalakon is ha nem vagy annyira magabiztos, kezdj el edzeni, tudod ép testben ép lélek, kondiban is tudsz új embereket megismerni, együtt edzeni, kezdj el valami hobbit, amit másokkal együtt is végezhetsz.
2021. máj. 27. 10:10
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem csak az emberi kapcsolatok hiánya. Az is, hogy sorozatosan csalódtam magamban. Úgy érzem, lúzer vagyok, aki mindent idő előtt felad, és nem tudja, mit akar.
2021. máj. 27. 11:22
 17/19 anonim ***** válasza:
57%
Tűzz ki magadnak sokkal nagyobb célokat, pl. nekem a mostani a kondiban hogy az 50 kilós kézi súlyokkal tudjak mellre edzeni, ebből ha elérem a 40et már jó, és így részeredményekkel is sokat tudsz haladni az élet minden területén, nem lehet mindenben győzni, de van amiben még így is fogsz.
2021. máj. 27. 13:06
 18/19 A kérdező kommentje:
Igazából az a gond, hogy nincs mire építkeznem. Pl. kaptam visszajelzést már arról, meg éreztem is mindig magamról, hogy van érzékem több dologhoz, de ezekbe nem mertem belevágni, megmutatni magam, részben félelem miatt, részben mert sokszor tartósan rossz volt a hangulatom, és nem mozdultam ki. Gyakorlatilag agyalással és ezekkel a rossz gondolatokkal elrontottam az egész eddigi életemet. Úgy meg nem akarok élni, hogy ennyi volt, akkor én egy ilyen középszerű csóka lettem, eddig kellett volna kibontakoztatnom, amiben tehetségesnek érzem magam. Nem akarok ennyi idős lenni. Nem tudtam megélni a fiatalkoromat, és emiatt nem bírok továbbhaladni az életben. Ilyenkor meg már nem tudom, hogy kéne pótolni. Pl. azok a dolgok, amik érdekelnek, például ilyen a színjátszásba beletanulás, elérhetőek - tizenéveseknek. 30 körül már nagyon hülyén néz ki, ha akkor kezd ilyenekkel próbálkozni az ember, ilyenkorra már mindenki aki ilyennel foglalkozik, már beletanult valamilyen szinten. Ez csak egy példa, de több ilyen terület is van.
2021. jún. 11. 10:23
 19/19 anonim ***** válasza:
En 39 evesen oldottam meg az életem
2021. jún. 11. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!