Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha számonkérek valakit valamié...

Ha számonkérek valakit valamiért akkor nekem valamilyen szinten kötelességem úgy cselekednem ahogy azt elvárom attól is akit számonkérek? (példával szemléltetem)

Figyelt kérdés

ha azt mondom hogy nem csinálja jól Pistike ha papucsba megy füvet nyírni de én papucsba megyek füvet nyírni másnap az elítélendő?

vagy ha azt mondom h a virsli kibaxott egészségtelen és buta aki azt eszi de másnap virslit ebédelek?

vagy azt mondom h a dolgozatod xar mert 34es betűméret közben én is 34-essel írtam?

2021. máj. 16. 18:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezesetben segget csinálsz a szádból. Elég szánalmas és nevetséges dolog mikor valaki másokat megszól olyasmiért amit ő maga is úgy csinál.
2021. máj. 16. 18:13
 2/7 A kérdező kommentje:
de vajon mégis miért csinál segget a szájából az illető? meg akarja sérteni minden áron a másikat? bizonyítani akarja a dominanciáját azzal h a másiknak olyan dolgokat nem enged meg amit ő megcsinálhat? vagy csak szimplán nem fogja fel h a világ nem körülötte forog?
2021. máj. 16. 18:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a legundorítóbb dolog a világon, teljesen elveszti a hitelét az ilyen ember. Már csak azért is mert az ilyesmi szimplán csak rosszindulat, energiavámpír dolog.

Sajnos van ilyen munkatársam. Egyik nap valami péksüteményre mondta, hogy "na ez ilyen egészségtelen szarokat eszik" meg kis előadást tart az egészséges életről.

Másnap meg azt látom, ugyanúgy ott van az asztalán az egészségtelen péksütemény, ugyanúgy elszívja a napi akárhány doboz cigit és túl van már egy infarktuson is.

2021. máj. 16. 18:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg kisebbségi komplexus szüli ezeket az eseteket. Meg akarja mutatni hogy ő mindenki felett áll, ő bármit megtehet. Pont ezzel kompenzálja hogy kevesebbnek érzi magát másoknál valamiért.
2021. máj. 16. 18:46
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Ez azért kontextusfüggő. Ha azt mondom a gyerekemnek, hogy neki mindennap gyakorolnia kell a matekot, hogy jobb legyen benne, attól még nekem nem kell matekoznom.
2021. máj. 16. 18:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Főnökként például csak terroristaként tartják számon a bort ivó, vizet prédikáló embereket. Sokkal nagyobb emberi és szakmai megbecsülés szokta azokat a főnököket övezni, akik az általuk megkövetelt eljárásokat kisujjból képesek bármikor készségszinten bemutatni, ill. elvégezni is. Még értékesebbek szoktak lenni azok a főnökök, akik nem robotként tekintenek a beosztottjaikra, - képesek elfogadni, ha valamelyik beosztottjuk olykor szemmel láthatóan kevesebbet tud teljesíteni, mint általában vagy a beosztottjai által felvetett, jelzett problémákat átgondolja, az addig működő metódusoknál hatékonyabb megoldások felvetését elfogadja. Ettől még ő fog irányítani, de az jó, ha nincs minden kőbe vésve az agyában és nem bosszúállással reagál a beosztottja ötletére.
2021. máj. 17. 20:28
 7/7 anonim ***** válasza:
54%

"bizonyítani akarja a dominanciáját azzal h a másiknak olyan dolgokat nem enged meg amit ő megcsinálhat? vagy csak szimplán nem fogja fel h a világ nem körülötte forog?"

Leginkább az utolsó.

2021. máj. 18. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!