Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg sokkal könnyebb nőnek...

Tényleg sokkal könnyebb nőnek lenni a mai világban?

Figyelt kérdés

A férfiakat elítélik, ha nem dolgoznak, és nincs lakásuk, autójuk, viszont egy nő bármikor keríthet magának egy férfit (mert szerintem nőként iszonyat könnyű a párkeresés manapság, tinder és egyéb appokon napi többszáz pasi rohamozza a nőket, tulajdonképpen még válogathatnak is) , és ha nem akar dolgozni, akkor senki nem ítéli el, mert természetes, ha egy nő háziasszony.

Szerintem is túl nagy nyomás helyeződik manapság a férfiakra. Mindenki elvárja, hogy mint családfő, tartsa el a családot, legyen pénze, legyen erős, hogy tudja megvédeni őket, értsen mindenhez, ha valami elromlik, tudja otthon megjavítani.

A gyereknevelést pedig miért tartják nehezebbnek napi 8-12 óra fizikai/szellemi munkánál?

2021. máj. 13. 21:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem egyáltalán nem nézik le azt a nőt, aki nem dolgozik, hanem háztartásbeli. Dícséretes dolog anyának lenni.

Nagynéném elvégezte a teológiát, de rá egy évre férjhez is ment. Ez volt kb 15 éve, hát azóta sem dolgozott soha munkahelyen, csak szült 3 gyereket. Sosem hallottam panaszkodni, hogy milyen nehéz lenne neki otthon a gyerekekkel, vagy milyen nehéz dolga van, amiért nem dolgozik (vagy hogy dolgozni szeretne egyáltalán). Szóval elvileg ő diplomás nő, aki főállású anya. A férjének 2 állása van.

Tulajdonképpen a nőknek jár a szülési szabadság és a GYED, GYES és a többi járadék. Ezért ők bármikor megtehetik, hogy szülőként ne dolgozzanak.

Félreértés ne essék, nem mondom hogy könnyű anyának lenni. De ha megtehetném, én is megtenném. A házimunka nem vészes, én férfiként egyedül élek régóta, saját magamra főzök, takarítok, mindent egyedül végzek. Nem tudom ki állítja, hogy nehéz. Igazából semmi irreálisan nehéz nincs a házimunkában. Teljesen más, ha valaki kitartott címen "háziasszonykodik", vagy valaki anyaként "háziasszony", mert ott már van felelősség.

A tinder és párkeresés részével egyet tudok érteni, nekem voltak női ismerőseim, akik azzal hencegtek, hogy már 500, 600 párjuk van. Válogatni nehezebb belőlük, az már biztos. Férfiként nagyon ott kell legyél topon pénzügyileg és alkatilag is, ha ki akarsz fogni egy valamire való nőt, aki nem csak azért akar veled lenni, hogy eltartsd.

2021. máj. 13. 22:12
 12/21 anonim ***** válasza:
55%
"Férfiként nagyon ott kell legyél topon pénzügyileg és alkatilag is, ha ki akarsz fogni egy valamire való nőt, aki nem csak azért akar veled lenni, hogy eltartsd." Az ilyen az nem valamire való nő, hanem semmire kellő. 😂
2021. máj. 14. 05:18
 13/21 anonim ***** válasza:
53%
Pontosan ezért nem akar egy normális férfi sem családot. Kinek kell az, hogy egy semmirekellő nő folyamatosan az irreális elvárásaival frusztráljon, miközben ő egymagában életképtelen. A nők mindig mástól várják, hogy megoldják a problémáikat, erről árulkodik a sok elmebeteg poszt is amiket osztogatnak, hogy találnod kell valakit aki boldoggá tesz. Tehát nem vagy boldog, de én vegyek a nyakamba egy boldogtalan koloncot, nehogy az én életem legyen a fontos, hanem az, hogy téged boldoggá tegyelek. Hát persze. A kettős mércénél jobban nem sok mindent rühellek.
2021. máj. 14. 10:43
 14/21 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben egyetértek veled!

2021. máj. 14. 18:06
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

Érdekes, amikor arról van szó, férfinak vagy nőnek könnyebb lenni, sok egybites férfi addig jut el, hogy "a nő könnyebben talál magának vkit dugásra, nekem meg sajog a farkam, ezért nőnek könnyebb lenni", és bele sem gondol az élet más aspektusaiba. Abba, hogy egy nő sokkal nagyobb eséllyel esik áldozatává szexuális zaklatásnak, erőszaknak, családon belüli erőszaknak; hogy a nő eshet teherbe és viselheti minden nehézségét a terhességnek magának és az azzal később járó dolgoknak (hogy tőlük van elvárva, hogy otthon maradjanak a gyerekkel akkor is, ha neki volt jobb munkája előtte, mert ha nem, akkor szegény férje mekkora papucsállatka; pont ezért munkahelyeken interjún már arról kérdezgetik burkoltan őket, hogy mikor szándékozik engedni, hogy a párja beleg...zzen; amikor meg már nagyobb a gyerek, akkor nem a férj fog úgy kulcsolni munkahelyeken, hogy adjanak már neki egy részmunkaidős állást és hadd mehessen el 3kor vagy 4kor legkésőbb, mert a kölökért el kell menni az oviba); külsőre és viselkedésre sokkal több az elvárás a nők felé. Mikor hallottunk olyat, hogy a férfit leigénytelenezték azért, mert nem szőrteleníti le a teljes testét naponta, vagy mert nem elég "kedves" egy vadidegennel.

Én pl. szívesen lennék férfi, hogy ne halálfélelemben kelljen éjjel mondjuk egy színház vagy buli után hazamennem, mert ki tudja, ki fog rámtámadni... szerencsére megerőszakolni nem erőszakoltak még meg, de nem sok híja volt :(.

2021. máj. 14. 18:30
 16/21 anonim ***** válasza:
Nem. Nem könnyebb.
2021. máj. 14. 18:34
 17/21 anonim ***** válasza:
41%

Én személy szerint kedveskedni sem szoktam már nekik szimpla udvariasságból, mert ma már ez inkább szánalmas, mint pozitív dolog, arról nem is beszélve, hogy a kigyúrt egojukat nem kell még ilyennel is etetni, akinek meg nincs kigyúrt egoja egyből túlgondolja, mert véletlen valaki nem paraszt vele.

Ha munkahelyen vitára kerül a sor és a nő elsírja magát, egyből mindenki leszrja a kontextust, automatikusan a nőnek van igaza.

A megerőszakolós, bántalmazós témát aláírom, hogy marha meredek, elképesztő mik vannak. Én meg azt utálom, ha egyedül megyek este az utcán és szembejön egy nő, látom rajta, hogy fél, ez se egy jó érzés ám faszi részről.

Na, mindegy, szr itt minden, és nem úgy néz ki, mintha ez javulna.

2021. máj. 14. 18:44
 18/21 anonim ***** válasza:
83%
A nőknek sokkal nehezebb a mai világban. Sajnos!
2021. máj. 16. 22:45
 19/21 anonim ***** válasza:
57%
Hát akinek a farka parancsol, az ne csodálkozzon, hogy befogják a taposómalomba. Nem kötelező feleséget tartani, ozt meg van oldva.
2021. máj. 16. 23:10
 20/21 anonim ***** válasza:
Annyival kiegészíteném, hogy a házassági szerződéssel ki lehet bekkelni elég sok későbbi kellemetlenséget.
2021. máj. 17. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!