Államvizsga előtt állok és annyira rettegek, hogy képtelen vagyok már tanulni.. pedig még lenne több hét és be is osztottam, hogy mit kell átismételnem. Valami tippetek van, hogy hogyan szedjem össze magam?
Biztasd magad azzal, hogy ha eddig ennyi vizsgát sikeresen letettél, akkor ez az utolsó csak nem fog ki rajtad.
Ill. ha valami, az államvizsga már végképp nem "szóró" tantárgy. Ha azokon sikerült keresztülverekedned magad, itt már legalábbis jóindulatúan fognak vizsgáztatni.
Gondolj rá úgy, hogy nem számít az se, ha meghúznak. Mit fog számítani 10 év múlva, amikor visszagondolsz a záróvizsgára? Semmit. :)
Hozzáteszem, én is féltem és voltam olyan peches, hogy meg is húztak. :D Eléggé szarul érintett a dolog pár hétig, de így 5 évvel később visszanézve szinte semmilyen komolyabb hatása nem volt az életemre. Elkezdtem dolgozni szakmámban majd fél évvel később letettem és ennyi.
Itt az a gond, hogy kicsit bepánikoltál tőle, de felesleges. Esetleg próbálj meg meditálni. Youtube-on keress rá guided meditation-re, azok jók, mert mondják a szöveget is mellé, ami megnyugtat. Meg mantrákat, amiket ismételned kell. :)
Már ne tanulj, próbálj meg lazulni.
Én azt hittem majd jót alszom előtte aló éjjel olyan hulla voltam, erre óránként felriadtam, túlltem, túlélünk sok mindent amit nem is gondolunk, nagy kalappal! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!