Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért hisz sok ember világszer...

Miért hisz sok ember világszerte teljesen alaptalan összeesküvés-elméletekben?

Figyelt kérdés

Most maradjunk a koronavírussal kapcsolatos összeesküvés-elméleteknél.

Napestig lehetne sorolni azt a sokféle, vadabbnál, vadabb teóriát, ami kering a Coviddal kapcsolatosan, nagy részük valamilyen szándékos, rosszindulatú tervet sejtet a világjárvány mögött. Csak hogy néhányat említsünk: vannak, akik szerint a koronavírust szándékosan terjesztették el, hogy az emberiséget egy „digitális rabigába” hajtsák, vannak, akik szerint a vírus / járvány nem létezik, pedig már lassan 2 millió ember halt meg, vannak, akik szerint a vakcinák veszélyesek / nem működnek, holott már több millió embert immunizáltak világszerte bármiféle negatív következmény nélkül.

A koronavírusos konteók veszélyesek, mert gyengítik a vírus terjedése elleni védekezést. Sajnos minél tovább húzódik a járvány, annál több embertársunkat veszítjük el a fertőzés miatt, ezért is felelőtlenség a covidos konteók terjesztésében részt venni.

2021. máj. 9. 21:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
56%
Lehet, hogy a halálozási ráta néhány százalék, de az globálisan rengeteg ember. Még országosan is. Számold ki mennyivel több, mint amekkora kapacitás van a kórházakban. Nyilván utóbbiban a kormányunk is nyakig benne van, hogy így tönkre verték az egészségügyet.
2021. máj. 9. 23:54
 12/25 anonim ***** válasza:
83%

Azért, mert az embereknek kell szabály, rendszer. Ezért vannak a vallások is, hogy legyen valami magyarázat arra, mi az élet értelme. Nincs értelme, vagyis mindenki életének az az értelme, amit ő ad neki. De ha "csak úgy" vagyunk, azt sokan káosznak, értelmetlennek veszik.

Ha van egy szervezet, akármilyen gonosz, akkor is "rend" van, van valami terv, ami szerint haladunk. Ez a gonosz terv is megnyugtatóbb, mint az, hogy nincs terv, és csak úgy történnek a dolgok.

2021. máj. 10. 02:05
 13/25 anonim ***** válasza:
67%

Amúgy az a vicces, pár éve még jót nevettünk a South Park Sars vírusos részén.

Volt egy jelenet amiben pont ezt mondja Randy Marsh, hogy "SARS-om van, csupán 98% esélyem van túlélni". [link]

Ehhez képest ma lezárták a világot egy vírus miatt amit 98% túlél. És hozzá tenném aki nem idős korosztály annak ez a szám 99% felett van.

Nyilván, meghalt 3 millió ember. Szomorú.

De ez a 3 millió a vírusos esetek 2%-a. És ebből a 3 millióból 2 alapból olyan betegségben szenvedett, vagy olyan korban volt, ahol minden nap ajándék, minden nap feldobod az érmét és nem tudod, meddig élsz még. Szomorú de így van.

Évente 55-60 millióan halnak meg. 1,5 év alatt ez a szám 70-80 millió.

Tehát az össz halálozásokhoz mérve a koronavírus 4% körül van.

És ez nem konteó, hanem a számok.

2021. máj. 10. 08:28
 14/25 Sunshinedoll ***** válasza:
67%

Lehet konteós hülyének hívni, de én azt gondolom, hogy a vírust laborban állították elő, ezt nem a s-ggemből rángattam ki, egyszerűen csak túl jól járt vele nagyon sok, már eleve gazdag ember, illetve számos klinikus, immunológus kollégám állít hasonlókat, akik tényleg a vírust tanulmányozzák és ezzel foglalkoznak napi szinten.

Ettől függetlenül nem tagadom azt, hogy komoly problémát okoz az embereknek, de ha megnézed, mik azok a felületek, amik elég erősen lobbiznak a vakcinák mellett és cenzúrázzák a COVID-19 tartalmakat (Amazon, facebook, instagram, kormányok) és összeveted azokkal, akik a legtöbbet kaszálták a vírus alatt (Jeff Bezos, MArk Zuckerberg, Bill Gates, korrupt államfők) akkor elég sok az egybeesés.

Szerintem ez az oltakozzunk duma is elég erősen túl van lihegve. Persze, fontos és hatékony a védőoltás, de 1 éve kifejlesztett vakcinákra ASAP engedélyezett terméket erőltetni nemhogy egészséges felnőtt emberekre, de gyerekekre meg várandós/szoptató nőkre elég etikátlan.

Átírtuk a gyógyszerengedélyeztetéshez szükséges összes szabályt és előírást, mintha nem is létezett volna, mert most nagy rá a szükség, bele sem merek gondolni, hogy ez a későbbiekben mihez fog vezetni. Most már majd akkor mindenkor lehet ilyet csinálni, minden termékkel?

Arról nem beszélve, hogy a vakcina gyártók a gyors és azonnali profitra hajaznak, ha nem így lenne, akkor nem a szellemitulajdon-védelem égisze alatt védenék a receptúrájukat, hanem már rég kiadták volna a világ minden vakcinagyárának, hogy akkor itt van, tessék, lehet csinálni... Persze az emberek élete számít, személyes felelősségvállalás, oltakozzunk, DE csak mi állíthatjuk elő, csak annyit, amennyit mi tudunk, és ha a szegény országoknak nem jut, mert a gazdagabbak megveszik, akkor így jártak, a csóró ember élete nem számít, az számít, hogy 3.5 milliárd bevétele lett csak a Pfizernek csak az elmúlt három hónapban.

Engem már akkor is konteósnak mondtak, mikor egy éve megmondtam, hogy oltáshoz fogják kötni az utazást meg a hétköznapi életet. Konteósnak hívtak akkor is, mikor mondtam, hogy nem lesz elég 2 adag vakcina, és akkor is, mikor azt mondtam, hogy majd félévente/évente újra akarják adatni, most meg mindez beigazolódott.

Szóval én maradok konteós hülye, legalább engem nem érnek váratlanul a továbbiak :D

2021. máj. 10. 09:05
 15/25 anonim ***** válasza:
79%
Azért léteznek konteók, mert egyszerűen van rájuk igény. Így az emberek abban a hitben élhetnek, hogy ők is beavatottak, jól informáltak, a korruptak lelepleződtek. Nyilván a vezetők nem mindent hoznak nyilvánosságra a nagy terveikből, a háborúkat sem népszavazással indították hanem mert "szükséges". Szerintem a túl sok aljasság, népirtások a történelemben, a vagyonosok még több hatalmat akarnak csak ezt láttuk, lojalitást keveset, ezért hajlanak sokan az ilyen elméletek elfogadására.
2021. máj. 10. 10:24
 16/25 anonim ***** válasza:
98%

Az emberek már akkor is totál hülyének nézik a másikat, ha a képükbe ordít az igazság.

Aztán mennek picsogni a facebookra, youtube-ra, ide-oda, hogy jajj hát nem erről volt szó, hogy még fel kell venni pár oltást, ja hát arról volt szó, hogy visszakapjuk a korábbi életünket, aztán beoltattuk magunkat, de antitestek sincsenek X oltás után sem, mi lesz így stb stb 😱 Most majd pont azoknak lesz a legnagyobb szája, akik elhisznek mindent, amit a felettük álló mond, de kiderül lassan, hogy át lettek verve. Persze azokat, akik legalább 1 éve figyelmeztettek, szintén le lesznek általuk xarva, mintha meg sem történt volna, ugyanúgy konteós ostobák maradunk. 🤮

2021. máj. 10. 10:35
 17/25 anonim ***** válasza:
84%
"2 millió ember halt meg" már itt elbukott a kérdés. Minden orszagban úgy számolnak mint itthon, müller Cecília ezt már elmondta .. Kb influenzaban halnak meg ennyien évente világszerte.. Ja az nem baj, azzal nem felemlit a média.
2021. máj. 10. 21:41
 18/25 anonim ***** válasza:
2%

Kérdezz már meg bárkit, aki a covid osztályon dolgozott, hogy minden évben ekkora-e a pörgés.

2021. máj. 10. 22:07
 19/25 anonim ***** válasza:
37%
Covid osztály xdddd Legnagyobb bohóc aki még mindig elhiszi ezt a mesét... Senki se halálos beteg ott, tudom mert jártam ott, betegek az tény, de nem halálos egyik se. Influenza tünetek
2021. máj. 10. 22:38
 20/25 anonim ***** válasza:
3%
Tele van a net önkéntesek vallomásával és nem kamu profilokról. Ha ennyire jó hely, menj segíteni, biztos el kellenek a segítő kezek.
2021. máj. 10. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!