Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak az én zsebemben nyílik...

Csak az én zsebemben nyílik ki a bicska, amikor valaki úgy keres meg, hogy ráérek-e, de a válaszomig nem közli, miért kérdezi?

Figyelt kérdés

Nem egyszer fordul elő bizonyos ismerőseimnél, hogy ilyen és ehhez hasonló módon keresnek meg:

• Ráérsz vasárnap?

• Mit csinálsz szerdán?

• Mi a terved szombatra?

Viszont mindezt úgy teszik, hogy közben a válaszomig tulajdonképpen megpróbálják eltitkolni, miért kerestek meg (ami természetesen majdnem mindig valami munka, besegítés lenne).

Engem konkrétan felb*sznak az efféle alattomos puhatolózások, és ezt az egészet a mai nap tudta tetézni. Kénytelen vagyok idézni:

– Szia! Mi a terved szerdán?

– Szia! Alszom munka után, majd megyek orvoshoz. Miért kérdezed?

– És kedden?

– ... (Na takarodj!) :D

S persze kitalálhatjátok, nem sörözni hívtak, de engem akkor is zavar, ha oda is ekként hívnak.

Vagy csak én vagyok fordítva bekötve, és nem kellene az ilyeneken felhúznom magam?

2021. máj. 6. 16:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig visszakérdezek, hogy miért? És annak függvényében válaszolok
2021. jún. 5. 23:09
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Egy kicsit "fordítva vagy bekötve" de nincs ezzel baj, lehet csak kicsit túlterhelt vagy, esetleg ilyen a természeted.

Egy a lényeg hogy mindig kezeld nyugodtan az ilyen helyzeteket, és ne félj nemet mondani ha úgy adódik.

Ha valaki emiatt sértődik meg stb akkor ő nem is igazi barát.

De ez csak az én véleményem!

2021. júl. 4. 21:06
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Én nem feltételeznék egyből rosszat egy ilyen kérdésnél. Lehet rossz szokás is. Családomban is van aki mindig így kérdezi, neki nincs hátsó szándéka. Mondtam már neki higy zavaró mert nem hagy választást az embernek.

Mindig mondom neki hogy először mondja mit akar, majd utána válaszolok.

Szerintem nincs semmi abban ha visszakérdezel.

2021. júl. 5. 18:45
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

- Szia. Mit csinálsz holnap?

- Szia, semmit, pihenek.

- Akkor segíts már nekem légyszi ebbe meg abba...

- Nem érek rá, pihenek.

2021. dec. 10. 07:16
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
van egy ismerősöm aki viszont olyat szokott, hogy "kérdezhetek valamit?" Ez is mi a franc. hát akkor ird le a kérdést baz#meg. Na ugyanez ezzel a kérdéssel is. gyűlölöm mikor igy teszik fel a kérdést, hogy ráéreke. miért nem lehet teljes mondatot írni, hogy mire is és miért...... Hihetetlen komolyan.
2022. jan. 8. 17:36
 26/28 anonim ***** válasza:

Hahaha 25, én erre rádobok még egyet: én szabályosan tikkeltem minden egyes alkalommal, mikor egyik ismerősöm állandóan csak annyit írt, hogy "Szia."

Addig amíg nem írtam vissza, NEM írta le mit akar.. Ha ez fél nap, fél nap, vagy 1. Ez azért cseszett fel, mert kollégám, és általában munkával kapcsolatos dolgot akart kérdezni. Konkrétan már direkt nem írtam egyből sose, mert belém ált az ideg is emiatt. :D Miért nem lehet leírni konkrétan és normálisan, mit szeretne valaki?

Egy ideig volt egy kis ügyfélszoli féle-chates része is egy régebbi munkámnak. Ott is volt olyan h*lye, aki ennyit írt csak, hogy Szia!. Hát 1 napra rá én is annyit írtam neki vissza, hogy "Szia!" Hátha kapcsol, miből tevődik össze egy értelmes kommunikáció.. :D

2022. jan. 8. 20:19
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy azért kérdezik így az emberek, hogy mit csinálsz holnap, mert akkor az ő kérésüktől függetlenül tudsz válaszolni, hogy ráérsz-e bármire. Ha konkretizálnak és nem tetszik, akkor meg ki tudsz találni valamit. Ez az egyik.

A másik, hogy szerintem kicsit tapintatosabb így felvezetni, hogy szia, mit csinálsz holnap, ráérsz esetleg? Szeretnék kérni valamit. vs "Hello, holnap gyere már át fát vágni légy szíves"

2022. jan. 9. 14:47
 28/28 anonim ***** válasza:

27

Ez nem tapintatosság hanem bunkóság. Mert ha szórakozni hív valaki, akkor ok, ám ekkor nincs is szükség ilyen jellegű "felvezetésre".

Ha viszont ő (a kérdező) előre tudja, hogy szívességet kér, az nem más, mint sunyiság, de semmiképp nem tapintatosság, lol. :D Nyilván azért is kérdezi így, mert a kérdező fél hatalmat akar gyakorolni kicsit feletted. Pontosan tudja, hogyha azt válaszolod, hogy " még nem tudom, vagy semmi különös/pihenek", akkor nehezebben fogod tudni lerázni, kifogást kérdezni, ha nem akarsz a másiknak szívességet tenni.

Holott neked teljesen jogodban áll pl egy vasárnap délutánt pihenéssel vagy semmittevéssel tölteni.

---

U.I Én simán nem is válaszolnék ilyen jellegű kérdésre amíg nem tiszta a szándék: egyből visszakérdeznék simán, hogy "Miért kérdezed?". - ÉS igen, attól függően válaszolok. Nem adok semmilyen kontrollt más kezébe magam részéről, ez ilyen egyszerű.

2022. jan. 9. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!