Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak az én zsebemben nyílik...

Csak az én zsebemben nyílik ki a bicska, amikor valaki úgy keres meg, hogy ráérek-e, de a válaszomig nem közli, miért kérdezi?

Figyelt kérdés

Nem egyszer fordul elő bizonyos ismerőseimnél, hogy ilyen és ehhez hasonló módon keresnek meg:

• Ráérsz vasárnap?

• Mit csinálsz szerdán?

• Mi a terved szombatra?

Viszont mindezt úgy teszik, hogy közben a válaszomig tulajdonképpen megpróbálják eltitkolni, miért kerestek meg (ami természetesen majdnem mindig valami munka, besegítés lenne).

Engem konkrétan felb*sznak az efféle alattomos puhatolózások, és ezt az egészet a mai nap tudta tetézni. Kénytelen vagyok idézni:

– Szia! Mi a terved szerdán?

– Szia! Alszom munka után, majd megyek orvoshoz. Miért kérdezed?

– És kedden?

– ... (Na takarodj!) :D

S persze kitalálhatjátok, nem sörözni hívtak, de engem akkor is zavar, ha oda is ekként hívnak.

Vagy csak én vagyok fordítva bekötve, és nem kellene az ilyeneken felhúznom magam?

2021. máj. 6. 16:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyet én sem csípem, mert tuti valamit akar: menjek el helyette ide-oda-amoda, tegyem meg helyette ezt-azt-amazt, és tsi.
2021. máj. 6. 17:14
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Agyvérzés helyett csak simán vissza kérdezek, hogy miért kérdezi. Vagy megmondom, hogy mit fogok csinálni.

Ha valami nekem nem tetsző dolgot akarnak akkor szívbaj nélkül megmondom, hogy nem.

2021. máj. 6. 17:47
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem a kedvenc "felvezetésem", ilyenek után mindig valami "szívességet" szoktak tőlem kérni. Bár szerencsére nem sokszor fordult elő.

Sokkal egyszerűbb lenne, ha az elején, már rögtön az első üzenetben megírná mit is szeretne, nem pedig felesleges köröket kellene futni, hogy pontosan mire is gondol.

2021. máj. 6. 17:50
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Persze nyílván idegesítene,nekem is van ismerősöm aki próbál beszervezni alkalmi munkákba,de ír annyit pl.: Szia,nem érdekel munka? Kérdezem mi,el is mondja,és akkor eldöntöm akarom-e vagy nem. És nem kapja le a fejem ha nemet mondok.
2021. máj. 6. 18:29
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálam fordítva van: segíteni kéne ebben meg ebben, mikor érsz rá? Idegesítő mindkettő, bár attól is függ, hogy szívesen segítek e az illetőnek vagy sem. Szüleimnek pl szívesen.
2021. máj. 6. 18:43
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
#15 de ez nagyon hasonló. mert ez a nyelvi szerkezet is olyan, mintha nem lenne tered szabadon dönteni, hogy segítesz e. mert szinte azt mondja, hogy segíteni fogsz csak az idő a kérdés. még ha nem is ezt szándékolja aki ezt használja, de ilyen hatást kelt szerintem ez váltja ki az ellenállást itt is.
2021. máj. 6. 19:39
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
még #16 vagyok. és amúgy szerintem fontos ezt szépen csinálni ezt kérdést, szabadságot hagyva a másiknak. kár elrontani így. mert amúgy tök szép dolog segíteni. sőt igazából kevés szebb dolog lehet. de ezt szabadon akarom tenni, jó érzéssel, és ilyen kényszer ha bejön az elrontja. szóval aki kéri és behív ebbe, az figyeljen oda ezekre. meg a jó hangulatra az egészben.
2021. máj. 6. 19:42
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
ja és ebben persze az is benne van, hogy lehet nem akarok segíeni épp. és azt is kezelje jól a másik. mert az, hogy szabadon döntök mellette azt is jelenti, ha épp olyanom van minden további nélkül mondhatok nemet is.
2021. máj. 6. 19:44
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Ennél már csak az a “jobb”, mikor annó egy régi ismerősöm rámírt, hogy mizu velem. Hosszú üzeneteken keresztül faggatott, hogy igen, ezt meg azt csinálom, milyen jó... aztán valahogy oldalnyi beszélgetés után kibökte, hogy amúgy nem érdekelne nemtommilyen munka (amiből ő is peofitál ha engem beszervez). Nem válaszoltam az üzenetre. Nem értem minek kell lopni az ember idejét, ha amúgy tökre nem kiváncsi semmire.
2021. jún. 4. 18:50
 20/28 anonim ***** válasza:
76%

Lol, nem, ilyenek nálam nem szoktak előfordulni..

Én sem így kezdeném, ha szívességet kérek, hanem egyenesen úgy kezdeném ha lenne ilyen, hogy "ebben elkelne egy kis segítsék, esetleg ráérsz ekkor meg ekkor"?. De ez hogy nemezzel kezdi...no comment.

Egyébként én sem mennék el, vagy nem válaszolnék igennel. Az attól függ mire, vagy miért kérdezed lenne az első. Nem szeretem az ilyen embereket, de szerencsére nem is szoktak így keresni.. :)

2021. jún. 5. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!