Csak az én zsebemben nyílik ki a bicska, amikor valaki úgy keres meg, hogy ráérek-e, de a válaszomig nem közli, miért kérdezi?
Nem egyszer fordul elő bizonyos ismerőseimnél, hogy ilyen és ehhez hasonló módon keresnek meg:
• Ráérsz vasárnap?
• Mit csinálsz szerdán?
• Mi a terved szombatra?
Viszont mindezt úgy teszik, hogy közben a válaszomig tulajdonképpen megpróbálják eltitkolni, miért kerestek meg (ami természetesen majdnem mindig valami munka, besegítés lenne).
Engem konkrétan felb*sznak az efféle alattomos puhatolózások, és ezt az egészet a mai nap tudta tetézni. Kénytelen vagyok idézni:
– Szia! Mi a terved szerdán?
– Szia! Alszom munka után, majd megyek orvoshoz. Miért kérdezed?
– És kedden?
– ... (Na takarodj!) :D
S persze kitalálhatjátok, nem sörözni hívtak, de engem akkor is zavar, ha oda is ekként hívnak.
Vagy csak én vagyok fordítva bekötve, és nem kellene az ilyeneken felhúznom magam?
Agyvérzés helyett csak simán vissza kérdezek, hogy miért kérdezi. Vagy megmondom, hogy mit fogok csinálni.
Ha valami nekem nem tetsző dolgot akarnak akkor szívbaj nélkül megmondom, hogy nem.
Nekem sem a kedvenc "felvezetésem", ilyenek után mindig valami "szívességet" szoktak tőlem kérni. Bár szerencsére nem sokszor fordult elő.
Sokkal egyszerűbb lenne, ha az elején, már rögtön az első üzenetben megírná mit is szeretne, nem pedig felesleges köröket kellene futni, hogy pontosan mire is gondol.
Lol, nem, ilyenek nálam nem szoktak előfordulni..
Én sem így kezdeném, ha szívességet kérek, hanem egyenesen úgy kezdeném ha lenne ilyen, hogy "ebben elkelne egy kis segítsék, esetleg ráérsz ekkor meg ekkor"?. De ez hogy nemezzel kezdi...no comment.
Egyébként én sem mennék el, vagy nem válaszolnék igennel. Az attól függ mire, vagy miért kérdezed lenne az első. Nem szeretem az ilyen embereket, de szerencsére nem is szoktak így keresni.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!