Önértékelési problémára utal ha nem bírom elfogadni ha megdícsérnek? 22/F
Detto.
De le lehet szokni róla.
Mikor párom itthon megdicsér pl. ügyesen tanulsz, te mindig csak ötöst szerzel, ez igazán szép volt stb), akkor mindig legyintek, hogy "ugyan, más sokkal jobban is megcsinálta volna", vagy "dehogyis, most talán sikerült, de minden mást meg elszúrtam ezen kívül")), és én lepattintom a dícséretét/bókjait, akkor visszaförmed, hogy "jó, tudod mit, akkor béna vagy! Na így, most jobb? Neked sose tud az ember semmi jót mondani, mert mindenben a rosszat látod, elegem van ebből az állandó pesszimizmusodból és negatív viselkedésedből!" >> ilyenkor ő van megsértődve és hozzá se tudok szólni, még arra sem válaszol, mit főzzek vacsorára. :D
Szóval ezzel engem itthon már leszoktatott, már nem csinálom.
25,L
Sajnos az emberek többsége jellemzően nem törődik azzal, mi jót tesz, mi mindent visz véghez, de a legapróbb hibán vagy hiányosságon kiakad.
Ez nem jó, tudatosan tenni kell azért, hogy egy objektívebb képet kapjanak magukról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!