Mi segíthet elfogadni, esetleg meg is szeretni önmagamat?
Tudom, hogy senki sem tökéletes, engem ez mégis frusztrál. Felnagyítom a negatív tulajdonságaimat és elfelejtem a jókat, főleg a külsőmet illetően. Nem tudok reális képet alkotni önmagamról és valahányszor végiggondolom a tulajdonságaimat, mindig a negatívakat helyezem előre.
Utálom a furcsa orromat, az ürességet árasztó tekintetemet, a tág pórusú arcbőrömet, a csálé fogsoromat, a túlsúlyt, a narancsbőrt magamon. És akkor a belső tulajdonságaimat még nem is említettem... :( Próbálok tenni a problémák ellen, de nem igazán vagyok képes ennyi hibát kijavítani.
A bezártság és a tél, meg egyéb tényezők is, előidéztek egy kellemes szezonális depressziót nálam, de ez a napfény hatására kezd enyhülni. Ugyanakkor a tükörbe nézni továbbra is ugyanolyan fájdalmas, a hajfestés, smink és hasonlók pedig csak időszakos megoldást jelentenek. 2 éve még olyan magabiztos voltam, és persze ez ezerszer boldogabbá is tett. Most meg :( Legszívesebben emberek közé se mennék, tükörbe se néznék. Maszkot viselek még a falu szinte teljesen kihalt utcáin is.
Pszichológushoz menni nem igazán opció, csóró 18 éves vagyok, államiról meg nem sok jót hallok, és azért gondolom nem is nagyon foglalkoznának a kis tini problémáimmal, na meg nem is akarok elfoglalni időpontokat komolyabb problémákkal rendelkezők elől. Ellenben, minden egyéb opció érdekel: YouTube csatornák, könyvek, mantrák, bármi módszer, ami elfogadtathatná velem a megjelenésemet, vagy ami legalább rásegítene egy jó útra.
Mi volt más akkor, amikor még magabiztosnak érezted magadat?
Mi alapján érezted magadat annak?
Másképp néztem ki (jobb alakom volt, kevésbé problémás bőröm, boldogságtól "ragyogó" tekintetem stb.), és olyan emberek vettek körül, akik tudtomra is adták ezeket.
Hiába próbálom ezeket visszahozni, már nem hatnak. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!