Írásos kommunikációban mik azok a "jelek" amikből arra lehet következtetni, hogy a másik hazudik?
Ahogy a kérdés is.
Formális vagy informális kommunikáció?
Chat vagy email?
Ha későn válaszol, mint ahogyan szokott. Látszik, hogy átvan fogalmazva a szöveg. Hiányos. Vagy túl van magyarázva, vagy túl kevésbé fejti ki. Ha nem hétköznapiasan fogalmazódott, akkor látszik, hogy figyel arra nagyon, amit közölni akar.
Helyzettől függ, de, ha nagyon védi az igazát, és kizárja a lehetséges igazságot, nem is ecseteli tovább.
Attól függ mennyire ellenőrizhetetlenek. Szerintem inkább az lenne a hazugság, hogy elfoglalt vagyok, nem tudok írni. És nem is ír sokkal több időt mint amennyire gondoltál. Ha viszonylag elfoglalt, és amiket felhoz az reális idő ameddig nem írt, akkor kétlem, hogy hazugság.
De itt függ, hogy mennyire vagy közeli kapcsolatba vele. Ha párod, akkor személyes információkat is leír. Pl Elvoltam zöldséget vásárlni, mert olvastam a neten egy diétát, ami ezért és ezért felelne meg nekem, de sok időbe telt megtalálni a megfelelőt.
Ha teljesen távoli ismerős, akkor meg, ha jó az intellektuális készsége, akkor lehet, hogy kamuzza, hogy mivel töltötte az időt. De általában, ha hazugság akkor kettőnél több dolgot nem mondd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!