Mit tennél?, ha egy koldus azt mondaná, kér egy kis pénzt, megmondja öszintén borra kell, mert ezt mem lehet máskép kibirni, értékelnéd az öszinteségét s adnál neki, majd pár honappal késöbb összefutnál vele egy méreddrága informatikai tanfolyamon,
Ma már volt infós koldusos kérdés.
Amúgy nem adnék neki, én nem adok senkinek.
Én senkitől nem várnám el, hogy adjon, pláne nem alkoholra. Amúgy milyen informatika szak az olyan, amire koldulással össze lehet szedni a pénzt?
(#1)
Nem állok meg, tehát meg sem tudom mit mond. Rendszeresen adakozok, de nem ebben a formában.
Ha ettől eltekintünk és feltételezzük a szituációt. Akkor azt mondanám, hogy ilyen pénzügyi kultúrával nem csodálom, hogy koldus lett. Először egy alapvető életszínvonalat kellene felépíteni, mint lakhatás, érkezés, állandó jövedelem nem pedig egy lapra feldobni mindent. A tanfolyam legyen bármilyen jó, vagy lesz vele állása vagy nem. Ha nem tud lakhatást felmutatni, nem tud igényesen megjelenni mert az utcán el stb. Stb. Nem fogjak sehova se felvenni, és megint ott van ahol a part szakad csak van egy plusz papirja.
Szóval igazából nem koldus, csak kéne neki egy kis plusz, hogy összejöjjön a tanfolyamra. Ennek jobb módja is lenne, akkor vegyen fel diákhitelt vagy dolgozza össze a rá valót előbb, vagy kérje a család támogatását.
De az utcán lejmolni alkeszos sztorival, hát eléggé szinten aluli, és így menne "méregdrága" tanfolyamra? Sztem menjen akkor államira egyetemre, főiskolára, és nem kell koldulni a tanfolyamra, és lesz egy szép infós dipije, aminek hasznát is veszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!