Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Skype-on beszéltem a barátom...

Skype-on beszéltem a barátom családjával és hogy fogalmazzak... Nagyon egyszerűek. Hogy kezeljem őket?

Figyelt kérdés
Nem a közegről van szó, hanem az intellektusukról. Jó másfél órát beszéltünk, végigfeszengtem. Beszélni alig tudnak, az evésen és a kerten kívül más nem érdekli őket, rengeteget kérdeztek a fizetéseinkről (nekem ez nagyon idegen), bangladesi életérzésem volt. Miről, hogyan beszéljek velük? Más közegből származom, másban szocializálódtam, egyszerűen nem találom a hangot.

2021. ápr. 22. 19:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, csak mert a barátod családja, még nem kell legjobb barátokká válnotok. Ha muszáj találkoznod velük, viselkedj velük normálisan és ennyi.
2021. ápr. 22. 19:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Persze, normálisan viselkedek, csak valahogy nem tudok velük beszélgetni. Nálunk pl. nem szokás a fizetésről beszélni. Anyám nem tudja pontosan mennyit keresek, nem mintha titkolnám, egyszerűen nem téma. Nagyon nehéz kérdeznem őket, mert nincsen érdeklődési körük.
2021. ápr. 22. 19:45
 3/9 anonim ***** válasza:
34%

Tipikus. Falura költöztem, errefele mindenféle gátlás nélkül belekérdeznek az ember magánügyeibe.

Ha meg diplomatikusan válaszolok, én leszek a beképzelt városi bunkó.

Neveletlenek, sötétek, szókincsük 100 szó maximum, ne erőltesd.

Persze nem mindenki ilyen itt, de a láthatóan bugyutább az kivétel nélkül.

2021. ápr. 22. 19:49
 4/9 anonim ***** válasza:
98%

"az evésen és a kerten kívül más nem érdekli őket"

Akkor legközelebb érdeklődj a kert felől és hallgasd meg őket (még ha szóf.sásnak is tartod amit hallasz). Sokszor a puszta meghallgatás elég ahhoz hogy valaki jófejnek tartson.

2021. ápr. 22. 19:55
 5/9 anonim ***** válasza:
96%
Az előbb azt írtad, hogy az evés és a kert érdekli őket. Tehát megoldható, ha szeretnél udvarias lenni, hogy olyan témát vess fel, amivel kapcsolatban számíthatsz az érdeklődésükre. Ha úgy érzed, hogy intellektusbéli különbség van a te javadra, akkor ezt akár fel is használhatod arra, hogy amennyiben a szükség úgy hozza, meg is próbáld áthidalni ezt a ezt a különbséget. Egyébként megértem, amit írsz, ezért is és önmagam számára is azt tanácsolnám ilyen helyzetben, hogy meg kellene próbálni egy kicsit leszállni a magas lóról, és megpróbálni a lehető legkevésbé gőgösen állni a dologhoz, mert létezik ilyenforma tudás-gőg, ami viszont morális értelemben legalábbis sokkal rosszabb, mint pusztán "prolinak", vagy egyszerűnek lenni, hiszen ha valóban akarod, akkor éppen az intellektusbeli különbség predesztinál téged arra, hogy megoldhasd a kommunikációs nehézséget, ha meg nem is akarod valójában, akkor meg csak valamifajta sznob nyafogás, amit leírsz.
2021. ápr. 22. 20:01
 6/9 A kérdező kommentje:

4, azért is írtam ezeket, mert ezekről kérdeztem őket. Eddig én is eljutottam. De ennyi. A kert egyébként nem nagy, ha az lenne, több kérdésem lenne :) Igen, még az időjárásról kérdezgettem őket a kerttel összefüggésben.

Nekem nagyon furcsa az, hogy a beszélgetésünk jelentős részét az tette ki, hogy mennyit keresek, mire költök, mit ki fizet, pénz, pénz pénz. Az én szüleimmel ugyanígy "Skype-interjú" volt, apu villamosmérnök, a barátom fejlesztőmérnök, szóval mindenféléről tudtak beszélni, amiről nekünk anyuval fogalmunk sem volt, ezen önmagából tök jókat nevettünk. Anyu is benne volt a beszélgetésben, igaz őt leginkább az érdekelte, hogy a párom mit szeret enni és mivel lepheti meg, ha vége ennek a helyzetnek. Ilyen célzások irányomba nem hangoztak el.

2021. ápr. 22. 20:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor nincs mese, próbáljon párod beszélgetni velük, a látogatások legyenek ritkák és rövidek.

Lehet csak tartózkodók, van más téma is, csak nem nyíltak meg.

2021. ápr. 22. 21:02
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

“ Anyu is benne volt a beszélgetésben, igaz őt leginkább az érdekelte, hogy a párom mit szeret enni és mivel lepheti meg, ha vége ennek a helyzetnek. Ilyen célzások irányomba nem hangoztak el.”

“ Beszélni alig tudnak, az evésen és a kerten kívül más nem érdekli őket,”

Szoval, amikor a te villamosmernok szuleid a zabalasrol beszelnek, az mennyire jofej mar, bezzeg a parod falusi paraszt szulei szobahozzak az etel temat, akkor ok “egyszeruek”.

Miert van olyan erzesem, hogy a parod sem elvezte a villamosmernok szuleiddel valo tarsalgast annyira, amennyire azt te kepzeled, de van annyira ertelmes, hogy elfogadja, hogy ok a te csaladod es szereted oket?

Na EZ a kulonbseg kettotok kozott, kedves szuper “intelligens” es kulonleges kerdezo.

2021. ápr. 23. 01:16
 9/9 A kérdező kommentje:

Kedves nyolcas, csak az apukám mérnök, az anyukám nem. Anyukám azt kérdezte meg, hogy a párom mit szeret enni, mi a kedvenc étele, mert azzal fogja várni, ha vége a vírusnak.

A párom családjánál a téma az, hogy a szomszéd milyen sós csirkecombot vitt át nekik, ők nem vittek volna ilyet ajándékba stb. Remélem érted a különbséget.

Rosszul érzed, a párom nagyon élvezte a beszélgetést. Bár tartott a szüleimtől (én is az ő szüleitől) nevetgéltek és nagyon jól kijön apuval is. Nekik ugyanis van közös témájuk (mindketten a BME-re jártak pl.) A stílusoddal kiállítottad magadról a szegénységi bizonyítványt XD

2021. ápr. 23. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!